0
Olimpijske igre Pariz 2024
Serbia v Greece International Basketball Friendly

FOTO: Starsport

SRBIJA POBEDOM ČEKIRALA KARTU ZA PARIZ: Orlovi u finišu slomili žilavi Južni Sudan!

Objavljeno: 03.08.24 u 22:54

A sada, Australija!

Košarkaši Srbije savladali su selekciju Južnog Sudana u poslednjoj utakmici grupne faze Olimpijskih igara – 96:85

Na taj način su se naši momci plasirali sa 2. mesta u narednu fazu gde će odmeriti snage sa Australijom. Na drugoj strani, Olimpijske igre za Južni Sudan su završene.

Odličan otpor pružila je afrička selekcija, koja se gotovo čitav meč držala u meču i pokazala ozbiljan napredak u odnosu na Mundobasket, gde smo se već sastali.

Najefikasniji u timu Svetislava Pešića bio je kapiten Bogdan Bogdanović sa 30 poena i 8 asistencija. Pratio ga je Nikola Jokić sa 22 poena, uz 13 skokova i 4 asistencije. Filip Petrušev je dodao 10, a Vasilije Micić meč je završio sa 15 poena i 7 asistencija.

Kod Južnog Sudana istakao se košarkaš Partizana Karlik Džons sa 17 poena i 1011 asistencija.

Prilično neizvesno i u egalu protekla je čitava prva deonica. Afrička selekcija je na sve moguće načine pokušala da zaustave naš tim. Poznati su po tome da svi skaču, svi šutiraju i svi se podjednako bore, s tim da i vrlo agresivno igraju čitav meč. Prvi period završen je minimalnom prednošću Srbije – 23:22

Bolje smo ušli u drugi deo, pre svega defanzivno kada smo podigli agresivnost. Otišli smo u jednom trenutku na maksimalnih +9, trojkom Jovića, ali ubrzo se naš rival vratio.

Tako smo u poslednjih dva minuta ušli sa prednošću od dva poena, a do kraja smo povećali rezultat smo za još jedan poen.

Drugo poluvreme je većinom proteklo vođstvom našeg tima, ali ne velikog. Sve vreme su bili blizu Afrikanci, pa su u jednom trenutku prišli i na jedan poen minusa.

Ipak, na četiri minuta do kraja, Srbija koncentrisanom igrom odlazi na maksimalnih +13, što je do kraja bilo nedostižno za Južni Sudan.

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter