0
Olimpijske igre Pariz 2024
GUCgoh1XwAAuSi

FOTO: Twitter/@OKSrbije

SAJONARA ZLATNOJ MEDALJI U TIMSKOM MIKSU: Džudisti bez polufinala, Japan je bio bolji!

Objavljeno: 03.08.24 u 11:09

Džudo tim u jutarnjoj sesiji.

Premijerni događaji za srpski sport osmog dana Olimpijskih igara odigrali su se u Džudu, gde su naši borci se u timskom nadmetanju borili protiv Holanđana.

Srbija je slavila rezultatom 4:2 nakon preokreta. Naši borci su se ovom pobedom plasirali u četvrtfinale.

Srbi nisu dobro počeli, Džuli Beurskens je savladala našu džudistkinju Milicu Nikolić iponom, ali je S ponom Strahinja Bunčić je iponom savladao Tornikea Cjakadoeu, dok je Džoan Van Lishut potom savaldala Maricu Perišić.

Nemanja Majdov je u borbi protiv Noela van ti Enda išao uz po kaznu na obe strane u produžetke, gde je naš borac pokazao da je bolji i izjednačio rezultat, da bi iponom Zabić Milica donela prednost Srbiji.

Aleksandar Kukolj protiv Mihaela Korela sastali su se u šestoj borbi, gde je potvrdio pobedu našeg tima.

Ipak, priča se tu završila, jer su nas nakon toga Japanci savladali, što je sprečilo naše borce da se plasiraju među četiri najbolja tima u džudu.

Rezultat borbi bio je 4:1 za selekciju sa dalekog istoka, a jedinu pobedu za naš tim donela je Milica Žabić koja je pobedila Riku Takajamu za 3:1.

Sada ostaje nada za bronzu, jer se naši reprezentativci kroz repasaž nadmeću za treće mesto na pobedničkom postolju.

 

13
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter