0
Olimpijske igre Pariz 2024
Srbija Spanija OI W

FOTO: OKS

DRUGO MESTO U GRUPI ZA SRBIJU: Naše košarkašice poražene od Španije!

Objavljeno: 03.08.24 u 15:27

I pored poraza, plasirale su se dalje!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Španije u poslednjem kolu grupne faze Olimpijskih igara sa rezultatom 62:70, što je značilo da ćemo završiti na drugom mestu u grupi i nastaviti takmičenje u četvrtfinalu.

Ovaj meč je bio ključan za prvo mesto u grupi i bolju poziciju u četvrtfinalu. Srbija će sada čekati da se završi poslednje kolo kako bi saznala protivnice u nastavku turnira. Čini se da će o plasmanu odlučiti koš-razlika, a najverovatnije ćemo biti u „F“ šeširu i igrati protiv treće ili četvrte najbolje ekipe iz ukupne tabele.

Naša reprezentacija je imala loš šut protiv Španije, kako za dva, tako i za tri poena. Realizacija zicera bila je slaba, a ako je već moralo doći do ovakvog podbačaja, možda je bolje da se dogodilo sada nego kasnije.

U finišu meča, naše košarkašice su se malo opustile, a Špankinje su verovale da je utakmica završena. Ipak, na dva minuta i 15 sekundi do kraja, poenima Maše Janković, smanjili smo razliku na devet poena. Pet minuta ranije, Španija je imala prednost od 23 poena.

Ivon Anderson je uspela da povuče naš tim i 46 sekundi pre kraja imali smo samo šest poena zaostatka, ali bilo je prekasno za potpuni povratak. Da smo imali energiju iz završnice ranije, možda bi rezultat bio drugačiji.

Anderson je postigla 18 poena i imala sedam asistencija, dok je ona jedina bila dvocifrena u našem timu. Naše košarkašice su pogodile samo tri trojke iz 15 pokušaja, a šut za dva bio je 21/52. Marija Konde predvodila je Špankinje sa 15 poena.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter