6
Domaći fudbal
partizan dynamo kyiv 251167

FOTO: STARSPORT

SRPSKI FUDBAL NA KORAK OD AMBISA: Naši klubovi doživeli 30 poraza u 34 utakmice u Evropi! (FOTO)

Objavljeno: 02.08.24 u 08:58

Fudbal u Srbiji je pao na najniže grane, o tome svedoče rezultati iz prethodne dve godine

Srpski fudbalski klubovi suočavaju se s teškim izazovima na evropskoj sceni, što se ogleda u dramatičnom padu Srbije na UEFA rang listi. U poslednje dve sezone, klubovi iz Srbije ostvarili su samo dve pobede uz dva remija, dok su doživeli čak 30 poraza, što je dovelo do pada sa nekada 11. pozicije na trenutnu 21.

Pre samo nekoliko sezona, srpski šampion imao je privilegiju direktnog plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, zahvaljujući visokom plasmanu na UEFA listi. Međutim, loši rezultati na evropskim takmičenjima doprineli su izlasku Srbije iz Top 20 najboljih liga Evrope. Ove godine, Hrvatska je pretekla Srbiju, zauzevši 20. mesto na listi.


Posebno zabrinjavaju rezultati iz tekuće sezone, gde su srpski klubovi već zabeležili pet poraza u kvalifikacijama. Partizan i Vojvodina su izgubili po dva meča, dok je Radnički iz Kragujevca pretrpeo jedan poraz. Ovi rezultati dodatno su zakomplikovali položaj Srbije u evropskim fudbalskim takmičenjima.

Ovaj trend loših rezultata naglašava potrebu za strateškim promenama unutar domaćih klubova, kako bi se poboljšale performanse na evropskoj sceni i omogućio povratak Srbije u vrh kontinentalnog fudbala. Ključno će biti ulaganje u mlade talente, poboljšanje infrastrukturnih kapaciteta i jačanje taktičkih pristupa, kako bi srpski klubovi mogli konkurisati na najvišem nivou.

Kako sezona napreduje, navijači i stručnjaci se nadaju da će srpski fudbalski klubovi uspeti da preokrenu trenutni trend i ponovo osiguraju mesto među najboljim evropskim ligama.

1
12
6 Komentara
  1. Nama se uklopilo da smo imali dobru zalihu bodova što se tiče nacionalnog koeficijenta,UEFA je izbacila Ruske klubove i Srbija se dočepala 11 mesta kada uzmemo sve u obzir!Mnogo je vukao Partizan do ’22.i u tom periodu su klubovi osvojili 9.500.bodova!Sada imamo 21.000.bodova jer nam,kao i svima, oduzimaju bodove osvojene pre 5 godina!Uskoro kada nam budu oduzeli tih 9.500.bodova biće pravo potonuće!Ljudi su odlučili da guraju Zvezdu a sputavaju Partizan i neka gledaju rezultate svoga ne-rada

    0
    0
    Odgovori
  2. Neka SNS napusti sve klubove i bice mnogo bolji rezultati.Jer gde SNS uleti,tu više ni trave nema!Profitira samo šefov omiljeni klub a ostali padaju.

    0
    0
    Odgovori
  3. tako je to kad se neki klubovi favorizuju a drugi sputavaju, kakvo nam je prvenstvo takvi rezultati i klubova i reprezentacije, ali bice bolje sad kad nikne nacionalni stadion mocicemo da gledam,o koridu.

    1
    0
    Odgovori
  4. Koliko vi sto pisete komentare nemate pojma i smarate. To sto navijas za Partizan i sto nema uspeha u evropi ne znaci da su ti svi drugi krivi. Pisete o koeficijentu za koji takodje nemate veze. Svako iole normalan je ocekivao da ce nas razne drzave sustici i prestici. Ali ne kako vi to volite da pisete jer je tu ova nakaradna stranka na vlasti nego zato sto su ekipe iz drugih drzava igrale kvalifikacije i imali su vise meceva a ujedno i vise sabanskih protivnika i na taj nacin skupljali bodove. Uostalom, tako smo i mi dospeli na 11-to mesto skupljajuci bodove protiv sabana, doduse Zvezda je skupljala bodove i protiv jacih ekipa. Od ovih 30+ meceva gde su se nagomilali porazi Zvezda je odigrala samo sest meceva. I to sve u grupnoj fazi lige sampiona gde se nije ni ocekivalo da pobedi Lajcig ili Man.Siti. Jedino gde je imala sansu da uzme bodove je ekipa slicna po kvalitetu (Jang Bojs) i gde nazalost na ta dva meca ima osvojen bod. Ispromasivala se u Bernu i aznjena. Svi ovi ostali porazi su od Partizana,.TSC-a,Cukarickog,Vojvodine i evo sada i Radnickog. Zvezda je takodje osvajala bodove u kvalifikacijama protiv nekih sabana ali je izbacivala i jake ekipe poput Krasnodara,Jang Bojsa,Kopenhagena,Salzburga. Zvezda je bodove skupljala i u mecevima sa jakim ekipama. Dva puta je pobedila Gent, Keln,Kluz,Ludogorec,Spartu, pobedila je Krasnodar,Trabzon,Bragu,Rendzers,Olimpijakos,Liverpul…I svaka ta pobeda se boduje maltene isto kao necija pobeda protiv Santa Kolome u kvalifikacijama i da ne nabrajam ostale amaterske ekipe.Pa remijima protiv CSKA Moskve,Napolija,Arsenala u Londonu,Hofenhajma,dva remija sa Milanom. Zvezda je i u grupnim fazama osvajala bodove. Racunajuci nokaut faze,Zvezda je u ovih sedam sezona osvojila ukupno 57 bodova,sto mu dodje nesto vise od osam bodova po sezoni. Zar je to malo? I tu nema grupna faza liga konferencije gde ti od tri protivnika dva budu nalik onima koji padaju u prvom kolu kvalifikacija.

    0
    1
    Odgovori
    • ti si se posvadjao sa matematikom pa zvezda u poslednje dve sezone nula bodova, prosle godine samo partizan osvojio 1 bod ostali 00.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter