0
Olimpijske igre Pariz 2024
košarkaška reprezentacija Srbije

FOTO: Starsport

SRBIJA SUTRA UDARA NA JUŽNI SUDAN: Osveta za Borišu i bitka za to najbolje drugo mesto!

Objavljeno: 02.08.24 u 09:55

Srbija bi ubedljivom pobedom mogla da napravi ozbiljan korak ka glavnom cilju

Na Olimpijskim igrama u Parizu, košarkaški turnir ulazi u ključnu fazu kako bi se odlučilo koje će selekcije proći u četvrtfinale. U petak počinju odlučujuće utakmice trećeg kola u grupama A i B, dok će u subotu od 21 sat Srbija i Južni Sudan odlučivati o daljoj sudbini aktuelnih svetskih vicešampiona.

Specifičnost olimpijskog turnira ogleda se u tome što će parove za eliminacione runde odlučivati žreb. Dva najuspešnija tima iz grupne faze imaće priliku da izaberu trećeplasirani tim sa turnira kao protivnika u četvrtfinalu, pa je osim liderstva važno i prikazati kvalitetnu igru pred prelazak iz Lila u Pariz.

Srbija, nakon poraza od Amerike, ima priliku da pobedom protiv Južnog Sudana osigura bolje mesto u žrebu za četvrtfinale, potencijalno suočavajući se sa slabije rangiranom drugoplasiranom ekipom. Nakon ubedljive pobede protiv Portorika, srpski tim je pokazao da se oporavio od poraza i spreman je za nove izazove.

Nikola Jokić je dominirao protiv Portorika, dok su se svi reprezentativci upisali u strelce, uključujući i Dejana Davidovca i Uroša Plavšića, koji nisu igrali protiv Amerike. Predstojeći duel sa Južnim Sudanom evocira uspomene na prošlogodišnji meč u Manili, kada je Boriša Simanić doživeo ozbiljnu povredu.

Južni Sudan, nekadašnji autsajder, sada se pokazao kao ozbiljan protivnik, postigavši 100 poena u prijateljskoj utakmici protiv Amerike. Njihova startna pobeda protiv Portorika pozicionirala ih je kao najozbiljniju afričku reprezentaciju na turniru.

Amerikanci su osigurali prvo mesto u grupi i nadaju se da će pobedom protiv Portorika dodatno učvrstiti svoju poziciju pred četvrtfinale. Srbija i Južni Sudan će se boriti za drugo mesto u grupi, nadajući se lakšem protivniku u narednoj fazi.

U grupi A, Kanada je već obezbedila plasman u četvrtfinale, a u petak će se suočiti sa Španijom u borbi za prvo mesto. Kanađani, osvajači bronzane medalje na prošlogodišnjem Mundobasketu, dolaze kao favoriti sa Šajom Gildžus-Aleksanderom i timom punim NBA zvezda.

Španija je nakon poraza od Australije na startu turnira reagovala pobedom protiv Grčke, predvođena iskusnim trijom iz Real Madrida. Očekuje se spektakularna utakmica u Lilu.

Pre toga, Australija će se suočiti sa Grčkom, nadajući se pobedom koja bi unela paniku u redove Španaca. Australija, tim sa kontinuitetom uspeha na Olimpijskim igrama, dolazi kao favorit u ovoj utakmici, ciljajući jednu od prve dve pozicije za lakši put do četvrtfinala.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter