0
Olimpijske igre Pariz 2024
World Athletics Championships Budapest 23 Day 9

FOTO: STARSPORT

LEKAR ANGELINE TOPIĆ O DETALJIMA POVREDE: „Bila je pravi junak, morali smo da je povučemo sa takmičenja!“

Objavljeno: 02.08.24 u 18:36

„Oporavak je oko četiri nedelje“

Nažalost, Olimpijske igre za Angelinu Topić su završene. Iako se srpska atletičarka plasirala u finale skoka uvis, ona na njemu neće nastupati zbog povrede i preloma zgloba.

Ona se oglasila putem društvenih mreža uz sliku povređene noge, a sada smo dobili i detalje povrede srpske atletičarke.

Za Telegraf je govorio doktor Jovan Đurović i rekao kako nije došlo do najteže povrede i kakav je proces u nastavku oporavka

– Povredila je sam pripoj na kosti, spoljna strana potkolenice, kost se zove fibula. Kod tako mlađih uzrasta se desi da ligament ostane čitav, a da se isčupa taj deo kosti sa ligamenta. Tako da je ligament čitav, pa je to u budućnosti bolja vest. Samo što sada moramo da joj stavimo čizmu. Bila je junak! Uspeli smo to da bandažiramo, pa to nije mnogo ni oteklo i mogla je da se takmiči. Iako se plasirala moramo da je povučemo sa takmičenja – rekao je doktor Đurović za Telegraf.rs

Objasnio je kakav će biti proces oporavka i šta je važno da se spreči u toku istog.

– Oporavak je oko četiri nedelje, radićemo sve što može da je koliko toliko sprečimo da atrofiraju mišići, pa da vidimo da li se može spremiti za Svetsko prvenstvo – zaključuje Đurović.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter