0
Olimpijske igre Pariz 2024
Natalija Sadrina

FOTO: OKS

ZVANIČNO: Isplivao tekst žalbe Olimpijskog komiteta Srbije koji je upućen MOK-u zbog skandaloznih krađa u boksu! (FOTO)

Objavljeno: 01.08.24 u 12:10

OKS je odlučio da pošalje žalbu

Olimpijski komitet Srbije (OKS) uložio je zvaničnu žalbu zbog spornog suđenja u mečevima srpskih boksera na Olimpijskim igrama. Pismo, koje je potpisala Sonja Vasić, izražava nezadovoljstvo zbog odluka sudija u mečevima Sare Ćirković (-54 kg), Natalije Šadrine (-60 kg), i Vahida Abasova (-71 kg).

pismo Sonje Vasić
FOTO: OKS

– Posle detaljnog pregleda mečeva srpskih sportista u boksu (Sara Ćirković -54kg, Natalija Šadrina -60kg i Vahid Abasov -71kg), OK Srbije ukazuje da su svi srpski bokseri nadmašili svoje protivnike, demonstrirajući superiorne bokserske veštine, strategiju i efikasnost tokom celog meča.

– Izvan svake sumnje ishode utakmica odredile su sudije koje su favorizovale takmičare koji se takmiče sa druge strane.

– Iskreno verujući u princip fer-pleja, pozivamo MOK da pregleda sve mečeve srpskih boksera i odluke sudija – piše u žalbi OKS-a.

Kontroverze su počele u sredu, kada su odluke sudija izazvale negodovanje u mečevima Natalije Šadrine i Vahida Abasova. Dan ranije, sporni momenti obeležili su i meč Sare Ćirković.

Ova žalba naglašava važnost poštenog i nepristrasnog suđenja na Olimpijskim igrama, a srpski bokseri nastavljaju borbu za pravdu i priznanje svojih zasluga u ringu. OKS očekuje odgovor i akciju od strane MOK-a kako bi se osigurala pravičnost u daljim takmičenjima.

11
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter