1
Olimpijske igre Pariz 2024
Zorana Arunović, Damir Mikec

FOTO: X/@OKSrbije

VLADA SRBIJE NAGRADILA ZORANU I DAMIRA: Mikec i Arunovićeva dobili novčane nagrade za zlato u Parizu!

Objavljeno: 01.08.24 u 13:55

Mikec i Arunovićeva su obradovali naciju

Na današnjoj sednici, Vlada Srbije donela je odluku o dodeli novčanih nagrada u visini od 200.000 evra u dinarskoj protivvrednosti sportistima Damiru Mikecu i Zorani Arunović, koji su osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Pored njih, nagradu je primila i Jelena Arunović, njihov trener, kao priznanje za njen izuzetni doprinos u pripremi sportista.

Takođe, doneta su rešenja o dodeli nacionalnih sportskih priznanja i doživotnog mesečnog novčanog primanja sportistima Ivi Obradović, Miloradu Čaviću i Janku Tipsareviću.

Ova priznanja dodeljuju se sportistima, državljanima Srbije, koji su postigli značajne rezultate na Olimpjiskim igrama, Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima, ili su postali nosioci svetskog rekorda u olimpijskim i paraolimpijskim sportovima, kao i osvajali Dejvis Kup ili FED Kup Međunarodne teniske federacije sa navršenih 40 godina života.

U saopštenju se naglašava da su ove odluke od velikog značaja za razvoj i promociju sporta u zemlji, kao i za motivaciju sportista da nastave sa izvanrednim performansama koje doprinosi afirmaciji Srbije na međunarodnoj sceni.

0
1
1 Komentara
  1. Dobro, kad ste tako bahati, pitanje za Vladu.. Kada ce nama biti vracene ukradene penzije? Pripadam kategoriji onih koji su zakinuti do oko 5000 evra.. Sa kamtom je to prilicno. Ko je zabranio Ustavnom sudu da odgovori na tuzbe penzionera…? Ili je mozda Ustav kao toaletni papir…?

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter