0
Olimpijske igre Pariz 2024
Srbija - SAD

FOTO: X/@usabasketball

TEJTUM O UTAKMICI SA SRBIJOM: „To je bilo ponižavajuće iskustvo!“

Objavljeno: 01.08.24 u 11:00

Tejtum smatra da je neopravdano izostavljen iz tima

Američki košarkaš Džejson Tejtum komentarisao je svoju odsutnost iz utakmice protiv Srbije na startu Olimpijskih igara, što je bila odluka selektora Stiva Kera koja je izazvala mnogo pažnje u košarkaškim krugovima.

Ponižavajuće iskustvo – rekao je Tejtum i dodao:

To je jedinstvena situacija, ne radi se o pojedinačnom igraču, takmičar u vama želi da igra, ali ja nisam ovde da pravi priču o sebi.

U narednoj utakmici protiv Južnog Sudana, koju su Amerikanci dobili rezultatom 103:86, Tejtum je odigrao 17 minuta i zabeležio četiri poena i pet skokova. Njegov povratak na teren došao je nakon nekoliko dana spekulacija i komentara u vezi sa njegovom ulogom u timu.

Pobedili smo, bilo mi je drago što sam se vratio i igrao, jer je bilo mnogo ‘čavrljanja’ u poslednjih nekoliko dana – istakao je Tejtum.

Odluka da se Tejtum ne koristi protiv Srbije izazvala je različite reakcije, ali njegovo prisustvo i učinak protiv Južnog Sudana potvrđuju njegovu važnost za tim SAD-a dok nastavljaju borbu za zlato u Parizu.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter