0
Olimpijske igre Pariz 2024
Zorana Arunović, Damir Mikec

FOTO: OKS

SRAMNE OPTUŽBE IZ SARAJEVA – DAMIR I ZORANA NA UDARU: „Srbi su nečasnim radnjama osvojili zlato u Parizu!“

Objavljeno: 01.08.24 u 14:23

Obradovali su naciju Zorana i Damir, ali neki su očigledno toliko pokvareni da je to nenormalno

Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su zlatnu medalju za Srbiju u disciplini vazdušni pištolj 10m na Olimpijskim igrama, pružajući zemlji prvi zlatni trijumf na ovom takmičenju. Međutim, njihov uspeh je izazvao kontroverzu nakon što je jedan muslimanski portal, Sportsport.ba, objavio optužbe o navodnim nepravilnostima tokom takmičenja.

Portal je u svom naslovu objavio: „Nečasne radnje iza leđa: Otkriveno kako su Srbi prevarili sve i uzeli zlato u Parizu“.

Međutim, odmah se uočava greška jer se takmičenje u streljaštvu zapravo održava u Šaterou, a ne u Parizu. Iako ovaj detalj može izgledati kao minoran, sam tekst optužuje srpske sportiste za nepoštene taktike.

Prema tvrdnjama portala, Goran Mikec je sa tribina koristio čegrtaljku kako bi dekoncentrisao turske takmičare i davao signale srpskim sportistima kada da traže pauzu, što je, navodno, doprinelo preokretu u rezultatu. Takođe se pominje da su Goran i Jelena Arunović, koji su upravljali taktikom, koristili metode koje prelaze granice sportskog ponašanja.

Zanimljivo je da se nijedan od takmičara nije žalio na ove navode i da nisu zabeleženi nikakvi drugi izveštaji o nesportskom ponašanju tokom takmičenja. Uprkos ovim optužbama, čini se da nisu postojali zvanični prigovori ili dokazi koji bi podržali ove tvrdnje.

0
9
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter