0
Olimpijske igre Pariz 2024
Filip Šatrije

FOTO: X/@ITFTennis

SENZACIJA U PARIZU: Prvi reket sveta završio takmičenje na Olimpijskim igrama!

Objavljeno: 01.08.24 u 14:43

Mnogi su je videli kao favorita za zlato

U velikom iznenađenju na Olimpijskim igrama u Parizu, najbolja teniserka sveta, Iga Švjontek, doživela je poraz u polufinalu od kineske igračice Ćinven Ženg sa 2:0 u setovima (6:2, 7:5). Ženg, trenutno rangirana kao sedma na svetu, pokazala je izuzetne veštine i borbenost, što je rezultiralo njenim prolazom u finale.

Iga Švjontek, koja je u prethodne tri godine bila nepobediva na kompleksu Rolan Garos i bila smatrana favoritkinjom za zlato, nije uspela da nastavi svoju dominaciju. Ćinven Ženg je u meč ušla sa odlučnošću i napravila brejk u trećem gemu prvog seta, što je bio nagoveštaj mogućeg iznenađenja.

Švjontek je brzo reagovala i izjednačila na 2:2, ali je Ženg nastavila da pritisne, uzimajući dva brejka na Švjontekovim servisima i osvojila prvi set sa 6:2.

U drugom setu, Švjontek je započela snažno, povela sa 4:0, ali je Ženg pokazala izuzetnu borbenost i veza četiri gema da izjednači na 4:4. Kineskinja je zatim preokrenula situaciju i osvojila još dva gema, uključujući ključni brejk, što je rezultiralo njenim ulaskom u finale i Švjontekovim odlaskom u meč za bronzanu medalju.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter