3
Olimpijske igre Pariz 2024
boks

FOTO: Printscreen/X

PREVARA I IZOPAČENOST U PARIZU: Italijanka odustala od borbe sa muškarcem, koji se oseća kao žena! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 01.08.24 u 14:11

Italijanka je na kraju završila borbu u suzama

Na Olimpijskim igrama u Parizu, italijanska bokserka Anđela Karini iznenadila je sve kada je tokom borbe u osmini finala predala meč Iman Heli Kelf iz Alžira. Karini je odlučila da odustane nakon što je primila snažan desni kroše od svoje protivnice, što je dovelo do njenog suznih i emotivnih reakcija.

Kontroverza je dodatno pogoršana zbog činjenice da je Iman Kelf, koja je rođena kao muškarac, prethodne godine bila izbačena sa turnira zbog svog biološkog pola. Ipak, dobila je dozvolu da se takmiči u ženskoj kategoriji do 66 kilograma na OI, što je izazvalo nezadovoljstvo među nekim takmičarkama.

Karini je pred početak borbe izrazila zabrinutost zbog konkurencije s biološki dokazanom muškarcem, što je dodatno uticalo na njen emocionalni estado tokom meča. Po završetku borbe, Italijanka nije želela ni da se pozdravi sa protivnicom, što je dodatno potvrdilo njenu frustraciju.

Portparol Međunarodnog olimpijskog komiteta, Mark Adams, izjavio je da su pravila o podobnosti za takmičenje jasno definisana, navodeći da svi sportisti u ženskoj kategoriji moraju biti registrovani kao žene u svojim pasošima, što se smatra dovoljno za učestvovanje.

5
0
3 Komentara
  1. Da li je ovo zaista moguće?
    Kakav predsednik koji je željan majčine ljubavi, takva i ova bes ramna olimpijada puna razvrata.
    Bože sidji dole vreme je da račistiš ovo zlo na zemlji

    5
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter