0
Olimpijske igre Pariz 2024
pimenov mačković

FOTO: X/@OKSrbije

MAČKOVIĆ I PIMENOV PRVI U B FINALU: Srpski veslači pokazali šta mogu, ali ostaje žal za medaljom!

Objavljeno: 01.08.24 u 11:37

Na kraju su zauzeli sedmo mesto na svetu, što je svakako odličan rezultat

Srpski veslači Martin Mačković i Nikolaj Pimenov osvojili su prvo mesto u B finalu dubl skula na Olimpijskim igrama u Parizu, zauzevši ukupno sedmo mesto. Njihova pobeda u B finalu ostvarena je impresivnim rezultatom od 6:13,85 minuta, što ih je stavilo ispred posade Francuske, koja je završila sa vremenom 6:15,28 minuta, i Nemačke sa 6:17,07 minuta.

Uprkos kontroverzama iz polufinalne trke, kada je Pimenov prestao da vesla na 60 metara od cilja izazvavši brojne reakcije i spekulacije, srpski dvojac je u B finalu pokazao izuzetnu snagu i koordinaciju. Savez se morao oglasiti zbog dešavanja u polufinalu, ali Mačković i Pimenov su dokazali svoju sposobnost briljantnom izvedbom u završnici.

Njihov nastup u B finalu bio je izuzetno dominantan. Od samog starta trke preuzeli su vođstvo i prvi su prošli na 500 metara, nastavivši istim tempom i na 1.000 metara ispred francuskog tima. Na 1.500 metara prednost se dodatno povećala, a do kraja su demonstrirali da su najjači dubl u B finalu.

Njihov rezultat pokazuje da su zaslužili mesto u A finalu, što su potvrdili svojom superiornom vožnjom. Ovaj nastup će sigurno inspirisati i druge srpske sportiste, a Mačković i Pimenov već gledaju ka budućim izazovima i potencijalnim uspesima na međunarodnoj sceni.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter