0
Olimpijske igre Pariz 2024
ženska odbojkaška reprezentacija srbije

FOTO: OSSRB

SRBIJA BILA NADOMAK VELIKOG PREOKRETA: Naše odbojkašice se vratile od 0:2 protiv Amerike, pa posustale na kraju!

Objavljeno: 31.07.24 u 19:13

Naše devojke nisu uspele da pobede raspoloženu Ameriku

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu grupne faze Olimpijskih igara!

Naše devojke su savladane od strane selekecije Sjedinjenih Američkih Država sa 3:2 (17:25, 20:25, 25:20, 25:14, 15:17) po setovima.

Nešto bolje su Amerikanke ušle u meč. Rivalke naših devojaka su stekle blagu prednost od par poena na startu utakmice, ali su naše odbojkašice to ubrzo okrenule u svoju korist.

U nastavku međutim nije bilo dobro po nas. Amerika je napravila neverovatnu seriju i prilično ubedljivo je povela protiv Srbije.

Dobra forma Amerikanki se nastavila u drugom setu. Srbija nije mogla da odgovori na igru rivala koji je brzo uspeo da stekne prednost od pet poena u setu.

Usledio je odgovor naših devojaka. Srbija je uspela da izjednači na 16:16, ali je od tog momenta osvojeno samo četiri naspram devet poena Amerike, čime je izgubljen i drugi set.

Blagu prednost su imale Amerikanke na startu trećeg seta. Srbija se konačno probudila i uspela je da stekne ubedljivu prednost od 15:9 sredinom ovog perioda igre.

Nastavila je Srbija u istom ritmu do kraja trećeg seta. Naše devojke predvođene Tijanom Bošković su uspele da se vrate u meč osvajanjem ovog seta.

Naše Gracije su se definitivno probudila što je bilo primetnu u nastavku meča. Srbija je oštro otvorila četvrti set i odmah je krenula da diktira tempo u ovom meču.

Srbija je nastavila tako do kraja četvrtog seta. Naše odbojkašice su zaigrale mnogo bolje nego u prva dva seta i uspele su da stignu do izjednačenja na ovom meču.

Odluka o pobedniku ovog uzbudljivog meča pala je posle taj-brejka. Nažalost neizvesna završnica je pripala Amerikankama, ali su naše devojke pokazale borbenost i karakter.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter