0
Olimpijske igre Pariz 2024
viber image 2024 07 31 18 15 38 842

FOTO: X/@FIBA

DOMINACIJA: Srbija „preslišala“ Portoriko – Jokić dominirao! (VIDEO)

Objavljeno: 31.07.24 u 18:59

Očekivana pobeda našeg nacionalnog tima.

U okviru drugog kola grupne faze Olimpijskih igara u Parizu, Košarkaška reprezentacija Srbije igrala je protiv selekcije Portorika i tom prilikom ih savlada rezultatom – 107:66.

Izabranici selektora Karija Pešića poraženi su u prvom kolu očekivano od selekcije Sjedinjenih Američkih Država, pa sada imaju po jednu pobedu i poraz.

Već u prvoj deonici mogla se videti ogromna razlika u kvalitetu. Igrali su naši momci fenomenalnu timsku košarku i gotovo svaki igrač se u utakmicu uveo na pravi način.

Jokić nije forsirao sa poenima, već baš naprotiv, gledao je da razigra saigrače u čemu je i uspeo.

Prva deonica okončana je prelepom asistencijom Micića ka Milutinovu, koji je loptu autoritativno zakucao u obruč za – 24:12, nakon prve deonice.

Ništa se nije menjalo ni u drugoj četvrtini. Ušli su Portorikanci u jednu seriju trojki, ali su naši momci to brzo presekli i sve vratili pod svoju kontrolu.

Treba naglasiti sjajnu saradnju Petruševa i Jokića, kao i konačno nešto raspoloženijeg Micića, čija je forma bila dosta loša u poslednje vreme.

Srpski reprezentativci potpuno izbacili iz ritma Hauvarda koji je fenomenalan šuter, a limitirali su i učinak NBA asa Alvarada.

Na poluvremenu je vodio naš nacionalni tim: Srbija – Portorika 52:35

Drugo poluvreme bilo je ‘suvo’ odrađivanje posla naših košarkaša.

Portoriko nije uspevao da nas ugrozi, a reprezentativci Srbije su igrali sasvim dovoljno da lako dođu do pobede.

Gotovo svi igrači su našli svoju ulogu danas i bili od pomoći svom nacionalnom timu.

Igrači poput Vanje, Gudurića, Micića, koji su se našli na meti kritika nakon pripremnog perioda, sve bolje izgledaju.

Srbija je ovom pobedom obezbedila da joj duel sa Južnim Sudanom bude „eliminacioni“, odnosno da moraju da pobede, ako žele dalje.

Najbolji u redovima našeg tima bio je Nikola Jokić koji je upisao 14 poena, 15 skokova i 9 asistencija, Plavšić je ubacio 15, Bogdan je dodao 13.

Kod Portorika istakao se Ortiz sa 19 poena.

Пласман обезедио Sofascore

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter