0
Olimpijske igre Pariz 2024
Bogdan Bogdanović

FOTO: STARSPORT

BOGDAN ISPISAO ISTORIJU: Bogdanović drugi najbolji strelac u ikada u dresu Srbije!

Objavljeno: 31.07.24 u 18:42

Bogdan je ispisao istoriju srpske košarke na meču sa Portorikom

Srpski košarkaš i kapiten reprezentacije, Bogdan Bogdanović, danas je postao drugi najbolji strelac u istoriji „orlova“. Tokom meča protiv Portorika, Bogdanović je postigao 13 poena, čime je prestigao Dejana Bodirogu i zauzeo drugo mesto na listi najboljih strelaca sa 1029 poena, i to sa 15 utakmica manje.

Bogdanoviću sada preostaje još samo 28 poena kako bi sustigao Miloša Teodosića, najboljeg strelca u istoriji reprezentacije. Teodosić je od 2007. godine na 94 odigrana meča postigao 1057 poena.

Bogdanović je debitovao za nacionalni tim 2013. godine i poslednje dve godine nosi kapitensku traku. Njegov uspon na listi najboljih strelaca potvrđuje njegovu ključnu ulogu u timu i doprinos na terenu. Njegova posvećenost i liderstvo inspirisali su mnoge mlade košarkaše u Srbiji, a njegova dostignuća služe kao dokaz njegovog talenta i napornog rada.

Navijači i ljubitelji košarke u Srbiji s nestrpljenjem očekuju da Bogdanović uskoro postane najbolji strelac u istoriji „orlova“, obeležavajući još jedan značajan trenutak u svojoj karijeri. Sa trenutnom formom i odlučnošću, Bogdanović će nesumnjivo nastaviti da doprinosi uspesima srpske reprezentacije na međunarodnoj sceni.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter