0
Olimpijske igre Pariz 2024
Angelina Topić, Dragutin Topić

Serbian Olympic Committee press conference Olympic Games Paris 2024

TOPIĆI VERUJU U USPEH: Angelina i Dragutin otkrili šta je glavni cilj na Olimpijskim igrama u Parizu!

Objavljeno: 30.07.24 u 19:28

Topići veruju da se u prestonici Francuske može napraviti veliki uspeh

Srpska atletičarka Angelina Topić i njen otac i trener Dragutin Topić ulaze u Olimpijskie igre u Parizu sa velikim samopouzdanjem i ambicijama, iako Angelina prvi put učestvuje na ovoj prestižnoj smotri.

Aktuelna vicešampionka sveta u skoku udalj, Angelina, priprema se za kvalifikacije koje će se održati 2. avgusta. Iako još nije među najvećim favoritima, očekivanja od nje su visoka.

Ne volim sebi da postavljam očekivanja pred veliko takmičenje, zato što onda ostavljam i neki prostor za razočaranje, a to nikako ne želim da budem posle prvih Olimpijskih igara u karijeri, na koje idem sa 19 godina. Šta god uradim, biću ponosna. Neki prvi cilj i izazov su kvalifikacije. Tamo je norma jaka, 197 centimetara, što je centimetar od mog ličnog rekorda. Mislim da sam spremna, puno puta sam u sezoni potvrdila da mogu da preskočim kada hoću. Volela bih da se proguram u finale. Mislim da sam spremna za neke nove visine, u odličnoj sam formi i nadam se da ću se vratiti srećna – poručila je Angelina.

Angelina Topić
Serbian Olympic Committee press conference Olympic Games Paris 2024

Angelina je svesna težine Olimpijskih igara i konkurencije koja je prisutna.

Drugačije je od svega, ovo ima posebnu težinu. Jesam mlada, ali imam puno iskustva sa evropskih i svetskih šampionata. Ovo su sve devojke s kojima sam se takmičila i zato želim da se ponašam kao i na svakom drugom takmičenju. Ne želim da menjam ništa, spremna sam i verujem da imam da pokažem. Volela bih da, za početak, ostvarim svoj san, da se nazovem finalistom OI – naglasila je Angelina.

Dok je Angelini ovo prvo učešće na Olimpijskim igrama, njen otac Dragutin Topić, bivši sportista i sadašnji trener, će prisustvovati svojim sedmim Igrama.

Kao i uvek, osećaj je veličanstven. Olimpijske igre su san svakog sportista. Idem na njih po sedmi put, na šest sam bio kao sportista, a sada kao trener. Ponosan sam na Angelinu i jedva čekam Pariz – rekao je Dragutin Topić, a potom i dodao:

– Što se tiče samog Olimpijskog sela, ni u kom slučaju ne bi trebao da joj odmogne. Biti u samom kremu svetskog sporta je dovoljna inspiracija. U društvu naših reprezentativaca, koji su najbolji na svetu poput Jokića i Đokovića, lako je biti dobar, a trudićemo se da idemo njihovim stopama. Pokušao sam svoje iskustvo da prenesem Angelini, ali ona mora to sama da iskusi i oseti.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter