3
Evrokupovi
Aleksandar Stanojević

FOTO: FK Partizan

STANOJEVIĆ PRED REVANŠ SA DINAMOM: Znamo za koga igramo, nismo u opštinskom rangu! (VIDEO)

Objavljeno: 30.07.24 u 12:53

Prvi meč dobili su Ukrajinci sa velikih 6:2

Fudbaleri Partizana sutra od 20 časova igraju revanš utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva.

Prvi meč dobili su Ukrajinci sa velikih 6:2, a pred meč u Beogradu govorio je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

– Posle loše predstave u Poljskoj ulazimo u ovu utakmicu da popravimo utisak. Imamo dve loše okolnosti, prva je što nemamo navijače uz nas, a druga rezultat. Sami smo ga kreirali, sami smo krivi za to, ali moramo da probamo da odigramo što bolje. Jedino je Kervin Arijaga pod znakom pitanja, svi ostali su spremni.

Da li ima nade za preokret?

– Nada je jedno, a realnost sasvim drugo. Pokazali su da su, u ovom momentu, mnogo bolji, jači od nas. Jedno je kada igrate sa navijačima, tada možete i nešto da očekujete. Nosimo grb Partizana, daćemo sve od sebe da pobedimo, ali videćemo koliko ćemo u tome uspeti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arena Sport TV (@arenasporttv)

Šta može da se popravi?

– Voleo bih da ofanzivno budemo mnogo bolji, da tu mnogo više pokažemo. Ne brinem za odbranu, nekad ona najviše i zavisi od protivnika, koliko ti on dozvoli. Želim da budemo opasni napred, da stvaramo šanse, više ulazimo u kazneni prostor.

Dileme oko sastava?

– Imamo respekt prema protivniku. Videćemo, igrači se bore za svoj prostor, biće nekih promena u startnih 11. Neki momci treba da se potrude još više, neki su se nametnuli protiv Jedinstva.

– Dinamo je jako kvalitetan, odlične igrače ima. Izaći će sigurno u najjačem sastavu, nemaju utakmice u domaćem prvenstvu. Iskreno, razmišljam samo o nama, da budemo mi bolji. Odradićemo analizu. Da vidimo koliko i šta možemo u Evropi, gde smo u ovom momentu.

Priprema za dvomeč sa Luganom.

– Ne znamo još ko će nam tačno biti rival u nastavku Biće pokazatelj za dalje. Da li možemo da se nosimo sa Evropom i koliko. Daće nam neke odgovore, nadam se, a ne pitanja i nedoumice.

Dešavanja u Poljskoj, provokativne izjave Ukrajinac?.

– Međunarodna scena je za nas jako važna. Kako za klub, kako za srpski fudbal. Sve druge stvari ne bih komentarisao, nismo imali nikakvih problema. Video sam razne izjave, to što se potencira me ne zanima. Partizan i naši navijači su decenijama u bratskim odnosima sa moskovskim CSKA. To je sportska priča, samo nas to zanima, ništa više van terena i fudbala. Ništa nam neće biti motiv, osim onog visokog poraza i da naš klub predstavimo u najboljem mogućem svetlu.

Da li ima opreterećenja i pritiska?

– Znamo za koga igramo, šta igramo. Nismo mi u opštinskom rangu. Ovo su kvalifikacije za Ligu šampiona. Svakako će ova utakmica biti pod pritiskom i opterećenjem, ovaj dres nas obavezuje da uvek igramo maksimalno, da uvek idemo na pobedu.

Mateus Saldanja i Đorđe Jovanović?

– Trener sam koji praktikuje timsku igru i ne interesuje me ako je jedan igrač dao dva ili tri gola, a mi izgubimo utakmicu. Meni je merodavno koliko go daje na terenu. Tako pravim tim, fokusiran sam samo na to. Želim da sačekam, da svako potvrdi svoje mesto u ekipi. Saldanja je individualno naš najbolji igrač. Nama trebaju timske pobede, timska igra, jak kolektiv. Treba da igramo svi kao jedan, nebitno mi je ko se kako zove. Svi moraju da budu u službi ekipe. Iz toga izlaze igrači koji daju po 30,20 golova, jer ceo tim stoji iza njih. Drago mi je da su se na Ubu pojavili neki novi momci, pokazali da može da se računa na njih.

Đorđe Jovanović
Jedinstvo Ub v Partizan Mozzart Super League Season 2024/2025

Pojačanja?

– Radimo na tome. Došao je danas mladi igrač, iz Perua, reprezentativnog kalibra. Na pregledima je i trebalo bi večeras da bude na treningu. Tražimo jednu „osmicu“ i još jednog napadača. Tražimo, gledamo, klub radi na tome. Ukoliko se ne desi, Bože moj, moramo da idemo dalje.

Deluje nezadovoljno?

– Svaki trener ima svoje zahteve i treba mu vremena da složi kockice. Ne pričam ovde o Saldanji, nego o celom timu. Izgubite 6:2, a ja treba da pričam da je neko odličan. Ne ide to tako. iko nije dobar bio, počev od trenera. Tako gledam na fudbal, kolektiv me samo interesuje i zato ne izdvajam nijednog pojedinca u tom smislu. Radim na tome da promenim nešto, da neki igrači pokažu nešto… Da se igrala Evropa, Da se osvojila titula, kup, onda može da se priča kako je neko odličan. Sad sam došao ja i opet nije dobro. Ali, radimo na tome da se popravimo, da napredujemo, a o individualnom učinku možemo da pričamo na kraju sezone, kad vidimo šta je krajnji rezultat. Sad svako mora da se bori za klub.

Koliko vremena treba da prođe da ekipa počne da liči na ono što on želi?

– Tokom priprema, iskreno, ništa nismo pokazali. Pričam o turniru u Rusiji. Isto važi za Napredak i Dinamo Kijev. Na Ubu se već videlo nešto drugačije, bili smo brži, dominantniji, efikasniji, ono što ja otprilike želim. E, sutra uveče ćemo videti gde smo u odnosu na Evropu. Iskustvo mi je govorilo da sam posle jednih priprema i mesec dana rada imao obrise onoga što želim, sada mi se prvi put dešava da nije tako, nešto drugačije. Nemam vremena, nema alibija, to se ne traži. Snosimo posledice za sve, ja prvi. Videćemo, biće makar vremena za priču, ako ni za šta drugo.

3
2
3 Komentara
  1. Izginuti na terenu ako treba,da se odmah u prvom minutu useru,i da povratite poverenje Grobara.Kako su vas u svakom smislu pa i rezultatski ponizili,očekujem da im duplom merom uzvratite,najmanje.Igrate za svoj obraz,zapamtite to.

    0
    0
    Odgovori
    • Kako, koreanac misli da je negde u americi na setalistu, ali nije samo on, jednostavno ne postuju dres i treba ih odmah najuriti. Trifunovic i nasa deca ce pokazati mnogo vise.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter