0
Olimpijske igre Pariz 2024
Nikola Jokić

FOTO: KSS

OVO ĆE ZABOLETI AMERIKANCE: Čuveni analitičar nahvalio Jokića, pa osuo paljbu po Embidu! (VIDEO)

Objavljeno: 30.07.24 u 21:23

Embid mu se baš našao na udaru, dok je za Jokića imao samo lepe reči

Američki analitičar Kolin Kauherd izneo je snažne kritike na račun igre centra Filadelfije, Džoela Embida, nakon susreta prvog kola olimpijskog turnira u kojem su Sjedinjene Američke Države pobedile Srbiju sa 110:84.

Embid je na tom meču postigao svega četiri poena i uhvatio dve lopte, što je u velikoj meri razočaralo američkog selektora Stiva Kera, koji je među igračima kojima najviše veruje stavio upravo Embida. Ipak, Embidova slaba igra dodatno je istaknuta u poređenju s Nikolom Jokićem, srpskim centrom koji je briljirao u istom susretu.

Jokić je završio utakmicu sa 20 poena, osam asistencija i pet uhvaćenih lopti za 31 minut igre. Prema Kauherdu, Jokić je pokazao da može samostalno da nosi svoj tim bez potrebe za pomoći sa strane.

Jokić je vredniji igrač, bolji igrač, i nisu bili uopšte blizu ako se gleda meč u Parizu. Službenici NBA nisu želeli da vide Jokića po treći put zaredom sa titulom MVP-a, iako je on bez dileme MVP. Videlo se to i juče. Američki mediji radije biraju priču u odnosu na istinu, a ljudi većinom traže istinu od medija – rekao je Kauherd.

Kauherd je dodao da je Stiv Ker izveo Embida sa parketa nakon samo dva minuta igre protiv Srbije.

Stiv Ker je izveo Embida sa parketa posle dva minuta na meču sa Srbijom. On je najprecenjeniji, najrazmaženiji i najizvikaniji igrač u NBA. Jokić i Embid na terenu u isto vreme – to nije ni blizu, nisu isti igrači. Nisu ni blizu da su igrači na istom nivou – poručio je američki analitičar.

Kauherd je takođe istakao da bi, kao dokaz Embidove superiornosti, Filadelfija morala barem jednom da se plasira u finale Istočne konferencije.

Jokić nikada nije imao kolegu u timu da je bio na Ol-star meču. I već ima prsten! I što je plus za Jokića, njegov tim je bio izjednačen sa timom SAD kada je on bio u igri, 81:81. Kada su izveli Jokića, Srbija je otišla na -26, i to samo pošto je bio van parketa na nekoliko minuta. A Embid je na kraju bio jedini igrač SAD sa minusom u minus-plus kategoriji – istakao je Kauherd.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter