1
Olimpijske igre Pariz 2024
muška odbojkaška reprezentacija Srbije

FOTO: OSSRB

ODBOJKAŠI NA KORAK OD ELIMINACIJE: Srbija ubedljivo poražena u duelu sa Slovenijom u Parizu!

Objavljeno: 30.07.24 u 18:22

Srbija bi brže mogla da se vrati kući nego što se očekivalo

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u meču drugog kola grupne faze na Olimpijskim igrama u Parizu.

Naši momci su doživeli težak neuspeh protiv kolega iz Slovenije, koji su ubedljivo slavili sa 3:0 (25:21, 25:19, 25:19) u setovima.

Utakmica je krenula prilično ujednačeno na obe strane. Slovenci su dobar deo uvodnog dela prvog seta držali prednost, ali je Srbija uspela da stigne do poravnanja 15:15.

Međutim od tog trenutka Slovenija kreće jako sa napadom. Srbija nije uspela da odgovori na takav nalet rivala i izgubila je prvi set.

Srbija dosta bolje otvara drugi set. Plava četa stiže do +3, ali Slovenci sredinom seta uspevaju to da nadoknade i veoma brzo ponovo je bilo nerešeno.

Slovenija je znala kako da iskoristi momentum. Agresivan napad praćen dobrom odbranom omogućio im je da povedu sa 2:0 u meču sa Srbijom.

Pokušala je Srbija da se vrati u trećem setu koji je većim tokom bio izjednačen. Ipak, Slovenci su prelomili kada je bilo bitno i odneli su pobedu koja im je obezbedila plasman u nokaut fazu.

Srbija će morati da pobedi Kanadu i da se nada povoljnom raspletu u ostalim grupama da bi prošla dalje, ali trenutno stvari ne deluju nimalo dobro po naše odbojkaše.

0
3
1 Komentara
  1. Nije se desilo ništa što poznavaoci ovog sporta nisu očekivali.
    Možda bi trebalo proučiti praksu organizovanja sporta u Sloveniji.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter