0
Olimpijske igre Pariz 2024
Rafael Nadal, Karlos Alkaraz

FOTO: X/@atptour

NADAL JE JOŠ UVEK ŽIV: Rafa i Alkaraz na jedvite jade prošli Holanđane!

Objavljeno: 30.07.24 u 21:40

Nadal još uvek može da se nada medalji u Parizu

Španski teniski tandem Rafael Nadal i Karlos Alkaraz preživeo je uzbudljiv meč protiv Holanđana Talona Grikspora i Veslija Kulhofa, obezbedivši pobedu u super-tajbrejku rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 10:1. Meč, koji je trajao gotovo dva i po sata, pokazao je snagu i odlučnost španskog para, ali je istovremeno i testirao granice njihovog izdržljivog karaktera.

U prvom setu, Nadal i mladi Alkaraz demonstrirali su odličnu igru, omogućivši protivnicima samo jednu priliku za brejk. Iskoristili su jednu od četiri brejk šanse u sedmom gemu, što im je donelo prednost i vođstvo u meču.

Drugi set nije doneo promene u servisu, iako je bilo pet brejk prilika. Holanđani su dominirali u tajbrejku, čime su izjednačili rezultat i produžili susret u odlučujući set.

U super-tajbrejku, Nadal i Alkaraz su zasijali. Poveli su brzo sa 9:1 i iskoristili drugu meč loptu, osiguravši prolazak u četvrtfinale.

Naredni izazov za španski par biće meč protiv američkog dubla Ostin Krajiček i Radživ Ram. Amerikanci su pobedili Brazilce Tijaga Monteira i Tijana Sejbota Vilda sa 2:0 (6:4, 7:6) u svom osmini finala. Očekuje se da će meč protiv Krajičeka i Rama biti još jedan uzbudljiv duel, dok Nadal i Alkaraz nastavljaju svoju borbu za olimpijsko zlato.

Iako iscrpljujući meč može biti izazov za Alkaraza, koji svoj singl meč igra u sredu, španski dvojac pokazao je da se mogu nositi s pritiskom i nadati se daljem uspehu na Olimpijskim igrama.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter