0
Olimpijske igre Pariz 2024
ženska košarkaška reprezentacija Srbije

FOTO: KSS

KOŠARKAŠICE SRBIJE IŠČEKUJU DUEL SA KINOM: „Dobro ih poznajemo, možemo da ih dobijemo!“

Objavljeno: 30.07.24 u 19:43

Nadamo se da nam košarkašice neće prirediti dramu kao u meču sa Portorikom

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sutra će se suočiti sa važnim izazovom na OI u Parizu, kada će se od 13:30 časova sastati sa selekcijom Kine u drugom kolu takmičenja.

Nakon dramatične pobede protiv Portorika rezultatom 58:55 na startu takmičenja u Lilu, srpske košarkašice predvođene Marinom Maljković suočiće se s kineskim timom, koji je nedavno pretrpeo tesan poraz od Španije nakon produžetka (90:89). Naše devojke imaju iskustva u igri protiv Kine, s obzirom na prethodne susrete na olimpijskim turnirima i nedavne pripremne mečeve.

Srpska košarkašica Saša Čađo izrazila je optimizam uoči utakmice.

Imali smo pripremnu utakmicu sa njima i poznajemo ih dobro. Danas smo radile na stvarima kako da ih zaustavimo. Verujem da možemo da ih dobijemo. Smatram da imamo dobru taktiku. Na nama je da izađemo na teren i odradimo šta se traži od nas – poručila je Čađo.

Njena saigračica Ivana Raca takođe ističe spremnost tima.

– Znamo ih dobro. Igraju mnogo na niskom postu. Igraju brzo, imaju brze bekove. Radile smo vredno i verujemo u Marininu taktiku. Nadam se da će biti dobra utakmica, da ćemo dati naš maksimum, da će to biti dovoljno da pobedimo na kraju – zaključila je Raca.

U poslednjem kolu A grupe, srpske košarkašice će se suočiti sa Španijom. Dve prvoplasirane ekipe iz grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane ekipe sa turnira, obezbediće plasman u četvrtfinale.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter