0
Olimpijske igre Pariz 2024
Japan, Francuska

FOTO: X/@FRABasketball

FRANCUZI IZBEGLI BRUKU USRED LILA: Japanci umalo skinuli skalp domaćinu

Objavljeno: 30.07.24 u 20:12

Japan je posustao u samoj završnici, što su Francuzi iskoristili

Košarkaši Francuske su u dramatičnom okršaju savladali Japan rezultatom 92:90 posle produžetka u okviru drugog kola Grupe B na Olimpijskim igrama koje se održavaju u Francuskoj. Iako su Japanci imali priliku za pobedu, prokockali su je u poslednjim trenucima regularnog dela utakmice.

Francuska je odlično započela meč, ostvarivši prednost od devet poena u prvoj četvrtini, ali su Japanci uspeli da se vrate i nekoliko puta preokrenu rezultat. Na kraju prvog poluvremena, Francuzi su imali minimalnu prednost od pet poena (49:44).

U trećoj četvrtini, Japanci su uspjeli da izjednače, dok su Francuzi zadržali prednost od pet poena (69:64) pred poslednjim kvartalom. U poslednjoj četvrtini, Japan je prešao u vođstvo, ali je izgubio ključnog igrača Ruija Hačimuru zbog isključenja zbog nesportskog faula.

Iako su Japanci ušli u poslednji minut sa četiri poena prednosti, Kavamura je napravio faul na Metjuu Strazelu koji je izjednačio rezultat na 84:84. U produžetku, Viktor Vembanjama je preuzeo odgovornost, postigavši osam uzastopnih poena i omogućivši Francuskoj prednost od osam poena (92:84).

Japan je pokušao da se vrati u igru sa nekoliko brza šuta za tri poena, ali nije uspeo da nadoknadi zaostatak, pa je pobeda pripala Francuskoj sa rezultatom 92:90. Vembanjama je predvodio Francuze sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 11 skokova, dok je Metju Strazel dodao 17 poena i tri asistencije. U redovima Japana, Kavamura je bio najbolji sa 29 poena, dok su Rui Hačimura i Džoš Hokinson dodali po 24 i 16 poena.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter