1
Fudbal

KERKEZ Dušan Čukarički - Radnički Niš, prvo kolo ‘’Mozzart Bet Super Lige Srbije” 29.7.2023. Beograd, Srbija foto: David Damnjanovic/STARSPORT

BURNA KONFERENCIJA SRPSKOG TRENERA: „I Srbi i Bugari su seljaci, devojku mog igrača su gađali paradajzom!“ (VIDEO)

Objavljeno: 30.07.24 u 09:13

Pogodilo ga je to što se desilo njegovom igraču…

Nekadašnji trener Čukaričkog Dušan Kerkez trenutno obavlja funkciju šefa stručnog štaba Boteva iz Plovdiva i u okviru derbija bugarskog prvenstva njegov tim odigrao je nerešeno sa Lokomotivom – 2:2

Ipak, ono što je usledilo nakon meča privlači veliku pažnju, a to je konferencija srpskog trenera. On je istakao da njegovi fudbaleri i njihove porodice nisu dovoljno zaštićeni, kao da su Srbi i Bugari seljaci.

FOTO: STARSPORT

– Kada smo igrali meč sa Panatinaikosom, devojka jednog od mojih igrača je šetala psa i neko ju je iz restorana gađao paradajzom. Sramota je što se to desilo u Plovdivu. Zašto? Zato što je on napravio grešku tokom utakmice. To odbijam da prihvatim. Svestan sam da je ta osoba verovatno bila veoma pijana, ali neki ljudi koji kritikuju bi morali da znaju šta se sve dešava. Možda će neko drugi da gađa nekim tvrđim predmetom. To može svakome da se desi, mojoj ženi. Pravi navijači Boteva to ne bi radili, možda je on bio navijač nekog drugog tima, ne znam. I dalje ne mogu da verujem da tako nešto može da se desi u Plovdivu – počeo je izlaganje Kerkez.

Spreman je, kako kaže, i da ode zbog takvih dešavanja.

– Uvek ću stati uz svoje igrače, pa ako zbog toga budem morao da idem, otići ću već danas. Takve stvari ne smeju da se dešavaju, da im gađate žene zbog nečega što se desilo na utakmici je neprihvatljivo.

Zatim su usledile ljutite reči koje su odjeknule i u Srbiji.

To može da se desi samo na Balkanu, u Bugarskoj i Srbiji. Samo u našim zemljama. Mi smo seljaci, svi! I Srbi i Bugari! Hoćemo u Evropu? Kako da idemo u Evropu?

Sa navijača je pomerio fokus i na druge stvari što ga tište.

Samo u Bugarskoj i Srbiji odlažemo svaku utakmicu. Svi igraju na tri dana, zašto mi odlažemo utakmice? Sada će svi da nas pitaju zašto nismo odložili, a da smo pobedili rekli bi nam ‚bravo‘. Moramo da naučimo da igramo na ovaj način. Možda ćemo odložiti za dve-tri nedelje, kada bude pravi momenat, igrači budu veoma umorni. Međutim, sada nismo bili umorni. Samo smo na početku igrali slabo, u drugom poluvremenu smo igrali na dobrom nivou. Za to nosi zasluge moj stručni štab. Opet, ovo što se desilo mom igraču, njegovoj devojci, sramota je za Plovdiv – poručio je nekadašnji trener Čukaričkog.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sportal.bg (@sportalbg)

4
4
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter