0
Olimpijske igre Pariz 2024
3x3

FOTO: Printscreen/Instagram/3x3

BRAVO MAJSTORI: Srpski basketaši razbili Amerikance na OI! (FOTO)

Objavljeno: 30.07.24 u 23:04

Strašan tim!

Basketaška reprezentacija Srbije započela je svoj olimpijski put spektakularnom pobedom protiv Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 22:14. Ova impresivna pobjeda dolazi kao potvrda da su Srbi spremni da se bore za medalju u Tokiju.

Marko Branković bio je junak meča, predvodeći tim sa osam poena, dok su Amerikanci, predvođeni Džimerom Fredetom, u prvom delu meča uspeli da se drže u igri zahvaljujući svom šutu sa distance. Fredet je otvorio utakmicu za Amerikance sa prvom dvojkom, omogućivši im početnu prednost od 3:2.

Utakmica je bila izuzetno dinamična i borbena, sa mnogo prekršaja. Naši košarkaši su već u prvih nekoliko minuta ispunili bonus faulova, što je omogućilo Amerikancima da privremeno preuzmu vođstvo sa 7:5. Ipak, Srbija je uspela da se vrati u igru zahvaljujući Brankoviću, koji je sa dvojkom doneo prvo vođstvo svom timu (9:8). Amerikanci su ubrzo ponovo prešli u vođstvo, ali je Srpska reprezentacija odgovorila serijom od 4:0.

U drugom delu utakmice, posle kratke pauze, Strahinja Stojačić se istakao sa spektakularnim zakucavanjem, vraćajući prednost Srbiji (11:10). Serija uspešnih slobodnih bacanja Brankovića povećala je prednost na 13:10. Amerikanci su se suočili s problemima i nervozom, što je dovelo do nesportske greške Berija na Vasiću. Nakon što su Vasić i Branković dodatno povećali prednost na 16:11, Srbija je izgledala sve sigurnije.

Kako se meč bližio kraju, Stojačić je nastavio sa odličnim igrama, omogućivši Srbiji prednost od 18:12. Amerikanci su pokušali da se vrate, ali su Majstorović i Stojačić svojom igrom osigurali trijumf za konačnih 22:14.

Srbija je ovom pobedom pokazala da je ozbiljan kandidat za medalju, i jasno stavila do znanja da su njihovi planovi na Olimpijskim igrama vrlo ambiciozni.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

11
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter