1
Olimpijske igre Pariz 2024
Novak Đoković

FOTO: Starsport

NOVAK SE OGLASIO NAKON RUŠENJA NADALA: „Rafu je publika vratila u život, ali sam odigrao savršen meč!“

Objavljeno: 29.07.24 u 16:02

Važan trijumf Novaka protiv velikog rivala

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, ostvario je impresivnu pobedu protiv Rafaela Nadala u drugom kolu Olimpijskih igara, savladavši ga sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4) nakon sat i 43 minuta igre. Ovo je bila jedna od najubedljivijih pobeda Đokovića protiv njegovog velikog rivala.

Ovo je bio 60. međusobni duel između Đokovića i Nadala, a Novak je ovom pobedom zabeležio svoju 31. pobedu nad španskim teniserom, učvrstivši svoj status jednog od najboljih tenisera svih vremena.

Nakon meča, Đoković je izrazio zadovoljstvo svojom igrom:

Moralo je da se zakomplikuje, tako to biva u našim duelima pogotovo na velikim stadionima, turnirima. Na ovom smo odigrali dosta na Rolan Garosu, ima dosta bolji skor u odnosu na nas dvojicu kada je u pitanju šljaka. Ali, poslednjih četiri ili pet godina sam uspevao da pronađem rešenja, nismo igrali dve godine, bio je dosta povređen, osetilo se. Udara lopticu odlično, ali kretnja… Publika se umešala, podržala ga, vratila ga u životu, počeo je da igra dobro, ja sam se povukao.

Počeo sam da sumnjam u svoje udarce, dozvolio sam da preuzme poziciju na terenu. Kad sam ga brejknuo sa starim lopticama, znao sam da ću doći na ovu stranu, ako nađem dobre servise kao što sam imao na meč loptu, da će biti sve u redu. Osim ta četiri gema od 4:0, igrao sam savršen meč i zadovoljan sam.

Na pitanje o daljim očekivanjima nakon žreba, Đoković je rekao:

– Naravno da je rasterećenje, olakšanje kada nemate njega na putu kada je u pitanju šljaka na Rolan Garos, kad sam video žreb, znao sam da će biti teško. Bio sam spreman pred OI sam trenirao dobro, odigrao sam odlično, imao vremena da se spremim za Nadala i to rezultat i igra pokazuju.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter