0
Olimpijske igre Pariz 2024
novak đoković rafael nadal 2

FOTO: Starsport/X/@ITFTennis

NOLE I RAFA – 60. EPIZODA: U gradu ljubavi gledamo verovatno poslednji ples najvećih – zato uživajmo u spektaklu!

Objavljeno: 29.07.24 u 09:57

Meč počinje ne pre 13.30

U drugom kolu Olimpijskih igara u Parizu, ljubitelji tenisa imaće priliku da gledaju istinski spektakl, jer će se na terenu sastati Novak Đoković i Rafael Nadal.

Ovo će biti njihov prvi susret od četvrtfinala Rolan Garosa 2022. godine, kada je Nadal slavio sa 3:1 (6:2, 4:6, 6:2, 7:6).

Ovaj meč nosi poseban značaj, jer bi mogao biti poslednji zvanični duel ove dvojice velikana, čime bi se zatvorilo jedno od najuzbudljivijih poglavlja u istoriji tenisa, koje su ispisivali zajedno sa Rodžerom Federerom.

FOTO: Twitter/@rolandgarros

Do sada su Đoković i Nadal odigrali 59 mečeva, što predstavlja rekord u svetu tenisa, a Novak vodi sa 30 pobeda naspram Nadalovih 29. Đoković će zasigurno želeti da uveća svoju prednost, posebno jer se meč igra na šljaci, podlozi na kojoj je Nadal najjači.

Njihov jedini prethodni susret na Olimpijskim igrama desio se 2008. godine u Pekingu, gde je Nadal pobedio u polufinalu i kasnije osvojio zlatnu medalju. Đoković je tada osvojio bronzu, što je njegova jedina olimpijska medalja do sada.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter