1
Domaći fudbal
Timi Maks Elšnik, Mitar Mrkela

FOTO: FK Crvena zvezda

MRKELA ODUŠEVLJEN ELŠNIKOM: „Volim kada Crvena zvezda u svojim redovima ima Slovenca!“

Objavljeno: 29.07.24 u 21:14

Elšnik će pojačati vezni red šampiona Srbije

Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, sa zadovoljstvom je najavio dolazak novog pojačanja, Timija Maksa Elšnika, slovenskog vezista iz Olimpije iz Ljubljane. Elšnik je potpisao ugovor sa srpskim klubom na četiri godine, a Mrkela je izrazio svoje oduševljenje zbog ovog transfera.

Danas smo potpisali ugovor i predstavili Elšnika, slovenačkog veznog igrača koji dolazi iz Olimpije iz Ljubljane. Odigrao je sve utakmice na Evropskom prvenstvu, gde je ostavio fantastičan utisak i drago mi je da ga imamo u Crvenoj zvezdi. Volim kada Crvena zvezda u svojim redovima ima slovenačkog fudbalera. Slovenci su profesionalci, odlični timski igrači i lako se prilagođavaju našoj sredini. Kroz istoriju u Crvenoj zvezdi su igrali Ivan Toplak, potom moj dobar prijatelj nažalost pokojni Marko Elsner, Nejc Pečnik. Svi su ostavili odličan utisak u Crvenoj zvezdi. Siguran sam da će i Elšnik biti jedan od onih fudbalera koji će ostaviti pozitivan trag – rekao je Mrkela.

Elšnik, rođen 29. aprila 1998. godine u Ptuju, Slovenija, karijeru je započeo u Aluminiju, a sa 17 godina je prešao u engleski Derbi. Nakon nekoliko godina provedenih na pozajmicama, vratio se u Olimpiju sa 22 godine, gde je brzo postao ključni igrač. Na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj, Elšnik je bio ključna figura u timu Slovenije.

– Crvenoj zvezdi su potrebni igrači sa iskustvom. Elšnik ga svakako ima, jer je igrao dosta utakmica za reprezentaciju. Na prethodnom Evropskom prvenstvu je stekao dodatno iskustvo i biće jako koristan Crvenoj zvezdi.

15
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter