0
Olimpijske igre Pariz 2024
Marica Perišić

FOTO: X/@OKSrbije

KRAJ ZA MARICU PERIŠIĆ: Srpska džudistkinja poražena u repasažu i ostala bez borbe za bronzu!

Objavljeno: 29.07.24 u 16:11

Marica Perišić je pokazala zube, ali dalje nije mogla protiv favorita

Srpska džudistkinja Marica Perišić nije uspela da se izbori za medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, nakon što je poražena u repasažu od Japanke Funakubo Haruko.

Perišić je svoj nastup započela sjajno, pobedivši u prvom kolu Manitu Šresta Pradan iz Nepala iponom. U drugoj rundi, srpska džudistkinja je savladala Čen-Ling Lien iz Kineskog Tajpeja, čime je osigurala plasman u dalji tok takmičenja.

Treći meč protiv Kanađanke Kriste Deguči, koja je trenutno prvoplasirana na svetskoj listi, bio je najveći izazov za Perišić. Iako je pokazala izuzetnu borbenost, Perišić je poražena, ali je dobila priliku za repasaž i novu šansu za osvajanje medalje.

Nažalost, u repasažu je Marica Perišić poražena od talentovane Japanke Funakubo Haruko, čime je završila svoj nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama bez medalje.

Iako nije osvojila medalju, Perišić je pokazala izuzetne veštine i borbenost, te ostaje jedan od ključnih članova srpskog džudo tima sa potencijalom za buduće uspehe na međunarodnoj sceni.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter