1
Olimpijske igre Pariz 2024
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

FOTO: OSSRB

DOMINACIJA ODBOJKAŠICA SRBIJE: Naše devojke razmontirale domaće Francuskinje na startu Olimpijskih igara!

Objavljeno: 29.07.24 u 22:18

Srbija je još jednom na terenu dokazala zašto je odbojkaška zemlja

Ženska odbojkaška selekcija Srbije došla je do rutinske i ubedljive pobede u prvom meču na Olimpijskim igrama u Parizu!

Naše devojke su bez većih problema savladale domaću Francusku sa ubedljivih 3:0 (25:17,25:17, 25:22) po setovima, čime su na sjajan način otpočele takmičenje u „gradu svetlosti“.

Dobro otvaranje prvog seta je imala Srbija. Tijana Bošković je vukla tim do prve prednosti, ali su Francuskinje brzo uspele da uzvrate u unesu manju neizvesnost.

Ipak, usledio je niz grešaka domaćih. Hena Kurtagić je povukla Srbiju ka +3, a veoma brzo razlika se samo uvećaval tako da je Srbija na kraju bila ubedljiva 25:17.

Opet je Francuska imala dobar odgovor na početku seta. Konstantno je domaća ekipa držala Sribju na svega par poena plusa, ali to nije dugo potrajalo.

Moćna Srbija je nastavila da teroriše rivala. Naše devojke su se sredinom seta odvojile na +7, te se više nije dovodilo u pitanje vođstvo od 2:0.

Izvanredna igra našeg tima se nastavila i u trećem setu. Srbija je startovala sa 5:0, a ta razlika je ekspresno dostigla +6.

Borile su se Francuskinje do samog kraja, ali to nije bilo dovoljno. Srbija je potvrdila svoj kvalitet u ovom meču i upisala je važnu pobedu na otvaranju olimpijskog turnira.

3
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter