0
Olimpijske igre Pariz 2024
Velimir Stjepanović

2024 European Aquatics Championships Belgrade

VELIKA ŠTETA ZA STJEPANOVIĆA: Srbin bio prvi u svojoj grupi, ali nije uspeo da izbori plasman u polufinale!

Objavljeno: 28.07.24 u 11:09

Stjepanović nažalost nije uspeo da se izbori za plasman među 16 najboljih

Srpski plivač Velimir Stjepanović ostvario je pobedu u svojoj kvalifikacionoj grupi na 200 metara kraul, ali je, nažalost, ispao iz daljeg takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu. Sa vremenom od 1:47,56, Stjepanović je bio brži od Slovenca Saše Boškana, Sirijca Omara Abasa i Pakistanca Muhameda Ahmeda Duranija, ali to nije bilo dovoljno za plasman među prvih 16 koji su se kvalifikovali za polufinale.

U drugoj kvalifikacionoj grupi sedam takmičara je plivalo brže od Stjepanovića, dok je u trećoj grupi šest plivača imalo bolje vreme. Srpski tim se nadao da iz poslednje grupe neće više od tri plivača biti brže, ali se taj scenario nije ostvario.

Na kraju, u četvrtoj kvalifikacionoj trci, pet plivača je nadmašilo Stjepanovićev rezultat, što je značilo da je završio kvalifikacije kao 18. i za dva mesta mu je izmaklo polufinale. Ipak, Stjepanović će ostati kao druga rezerva za polufinalne trke. Ukoliko dva plivača odustanu pre polufinala, Stjepanović će dobiti priliku da se takmiči u polufinalu.

Iako se njegov olimpijski put završio ranije nego što se očekivalo, Stjepanović je pokazao borbeni duh i ostavio pozitivan utisak u svojoj grupi.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter