0
Olimpijske igre Pariz 2024
Mačković Pimenov

FOTO: X/@OKSrbije

SRPSKI VESLAČI U POLUFINALU: Mačković i Pimenov najbolji u repasažu!

Objavljeno: 28.07.24 u 10:40

Odličan nastup naših veslača u doigravanju za polufinale

Srpski veslači Nikolaj Pimenov i Martin Mačković ostvarili su izvanredan rezultat na Olimpijskim igrama u Parizu, plasiravši se u polufinale dubl skulu. U subotnjoj trci kvalifikacija, Pimenov i Mačković zauzeli su četvrto mesto s vremenom 6:17,36 minuta, što im je omogućilo borbu za polufinale kroz repesaž.

U repesažu su srpski veslači briljirali, zauzevši prvo mesto i osiguravši plasman među polufinaliste. Od samog starta, Pimenov i Mačković su preuzeli vođstvo i držali ga do kraja trke. Njihova dominacija je bila očigledna, dok su Kinezi zaostajali za pola dužine čamca.

Dok su kineski i italijanski timovi posustajali, srpski dvojac je vodio uzbudljivu borbu s nemačkim parom, ali su na kraju uspeli da zadrže prednost i završe kao prvoplasirani. Ova pobeda donela je Pimenovu i Mačkoviću zasluženi plasman u polufinale, gde će imati priliku da nastave svoju borbu za olimpijsku medalju.

Njihov uspeh u repesažu pokazuje ne samo tehničku veštinu, već i snagu i izdržljivost, a očekuje se da će u polufinalu dati sve od sebe kako bi ostvarili još veći uspeh na najvećoj sportskoj sceni.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter