0
Olimpijske igre Pariz 2024

FOTO: Printscreen/Instagram

SAIGRAČ OSUĐENOG PEDOFILA STAO NA STRANU MANIJAKA: „Sve ostalo je bilo u prošlosti, odslužio je svoju kaznu“

Objavljeno: 28.07.24 u 15:29

Sramota

Saigrač osuđenog silovatelja i pedofila sa OI, Stivena van de Veldea, Metju Imers, stao je u njegovu odbranu nakon što se podigla medijska hajka u poslednjih nekoliko dana. Imers je naglasio da su događaji iz prošlosti i da Van de Velde sada zaslužuje drugačiji tretman.

Navijači su glasno negodovali prema Van de Veldeu, koji se poslednjih dana suočava s ozbiljnim protestima zbog učešća na Olimpijskim igrama, uprkos tome što je bio osuđen za silovanje 12-godišnje devojčice.

Nakon meča, Metju Imers je izjavio da je bio iznenađen reakcijom publike. Olimpijski komitet Holandije je zbog sigurnosnih razloga odlučio da udalji Van de Veldea iz Olimpijskog sela.

Van de Velde je 2016. godine osuđen na četiri godine zatvora nakon što je dokazano da je kriv za napastvovanje 12-godišnje devojčice kada je imao 19 godina.

Metju Imers se suočio s brojnim pitanjima medija nakon njihovog prvog zajedničkog meča.

Znam čoveka tri-četiri godine i igrali smo zajedno svaki turnir i sada odjednom prave veliku priču oko toga. Mislim da je Stiven dobar uzor prema tome kakav je sada. Sve ostalo je bilo u prošlosti, odslužio je svoju kaznu. Ne sviđa nam se reakcija, naravno. Ali to se dešava. Sve je sada isplivalo na velikom turniru. Sve je došlo niotkuda. Ljudi imaju pravo na mišljenja, ali dajte nam da igramo – bio je ogorčen Imers.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter