0
Olimpijske igre Pariz 2024
deveti esalon

FOTO: Printscreen/Instagram/KSS

KOŠARKAŠICE SRBIJE SLAVILE POSLE DRAME: Izgledalo je da je sve gotovo, ali vrlo loša poslednja četvrtina mogla je biti kobna!

Objavljeno: 28.07.24 u 22:59

Heroj pobede, Dragana Stanković!

Košarkašice Srbije su startovale olimpijsku avanturu u Lilu dramatičnom pobedom protiv Portorika. Iako su naše reprezentativke u prvom kolu grupe A postavile temelje za pobedu još u prvom poluvremenu, završnica meča bila je sve samo ne rutinska.

Prvo poluvreme obeležila je dominacija Srbije, koja je u prvih 20 minuta igre stvorila solidnu prednost od 17 poena, sa rezultatom 23:15 u prvoj četvrtini i 20:11 u drugoj. Na poluvremenu je rezultat bio u korist Srbije sa 43:26.

Međutim, u trećoj četvrtini naše košarkašice su zadržale prednost od 19 poena, ali su se u poslednjoj četvrtini suočile sa iznenada jakim otporom Portorika.

Serija od 14:0 u prvih sedam minuta poslednjeg perioda drastično je smanjila razliku i unela nervozu među srpske igračice. Tek pred kraj, sa 3 minuta i 1 sekundom do kraja, Srbija je uspela da ponovo povede i održi prednost, uz dramatično promašivanje Portorika za minus 3 i nekoliko ključnih trenutaka sa slobodnim bacanjima.

Pitanje pobednika rešeno je fantastičnom blokadom Dragane Stanković, koja je sprečila Portoriko da izjednači. Stanković je bila ključna sa 15 poena, dok je Jovana Nogić dodala 14.

Saša Čađo i Ivon Anderson su doprinele sa po 10 i 7 poena, respektivno. Kod Portorika, Triniti San Antonio je postigla 11 poena.

U drugom meču grupe A, Španija je pobedila Kinu sa 90:89 nakon produžetka. Srbija će sledeći meč igrati protiv Kine u ponedeljak u 13:30.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter