2
Olimpijske igre Pariz 2024
Karlik Džons

FOTO: X/@SSBFed

DOMINACIJA PARTIZANOVOG PLEJA: Južni Sudan na krilima Karlika Džonsa srušio Portoriko!

Objavljeno: 28.07.24 u 13:32

Važna pobeda kako za afričku selekciju

Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana ostvarila je značajnu pobedu nad Portorikom rezultatom 90:79, nakon što je glavna zvezda Portorika, Hoze Alvarado, doživela povredu.

Utakmica je započela neizvesno za Južni Sudan, koji je gubio sve do poluvremena. Međutim, povreda Alvarada u drugom delu meča promenila je tok igre. Portorikanci su izgubili glavnog igrača na kratko, što je omogućilo Južnom Sudanu da preokrene situaciju u svoju korist.

Najzaslužniji za pobedu Južnog Sudana bio je fantastični Karlik Džons, novo pojačanje Partizana, koji je postigao 19 poena, šutirajući 6/11 za dva poena i 1/4 za tri poena. Džons je takođe podelio šest asistencija i uhvatio sedam skokova, ostvarivši indeks korisnosti 22.

Uz Džonsa, dvocifreni učinak imali su i Marijal Šajok sa 15 poena, Bul Kuol sa 12 poena i Peter Jok sa 11 poena.

S druge strane, Portoriko je imao Hozea Alvarada koji je uprkos povredi postigao 26 poena i podelio pet asistencija. Pored njega, zapaženi su bili Kondit sa 13 poena, Tremont Voters sa 18 poena i četiri asistencije, i Klevel sa 11 poena.

Portoriko će se u narednoj utakmici suočiti sa reprezentacijom Amerike, dok će Južni Sudan, motivisan ovom pobedom, dočekati Srbiju. Naša reprezentacija danas igra protiv Amerike od 17:15 časova.

18
1
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter