0
Olimpijske igre Pariz 2024
Djokovic Ebden

FOTO: X/@atptour

NOVAK FURIOZAN: Častio Ebdena jednim gemom i plasirao se u drugo kolo!

Objavljeno: 27.07.24 u 15:24

Nadamo se meču protiv Nadala u drugom kolu

Novak Đoković je u prvom meču na Olimpijadi briljirao protiv Australijanca Metjua Ebdena, pobedivši ga rezultatom 6:0, 6:1 u svega 52 minuta igre. Ovaj ubedljiv trijumf označava savršen početak njegovog puta ka osvajanju jedine titule koja mu još uvek nedostaje, olimpijskog zlata.

Australijancu šljaka nije omiljena podloga, što je dodatno olakšalo Đokoviću zadatak. Nakon brzog zagrevanja, Đoković je lako stekao trostruki brejk, a zatim osvojio prvi set sa savršenih 6:0.

Publika na „Šatrijeu“ nije imala priliku da se zabavi, jer je Đoković brzo postavio ritam. Ebden je teško pronalazio odgovarajući odgovor na Đokovićevu igru. U drugom setu, Đoković je nastavio sa agresivnim udarcima, obezbedivši sebi još jedan brejk na samom početku i poveo sa 2:0.

Dok su navijači pokušavali da podrže Ebdena, Đoković je iskoristio svoju treću brejk šansu i povećao prednost na 3:0. Iako je Ebden uspeo da osvoji jedan gem i smanji rezultat na 4:1, Đoković je rutinski završio meč i obezbedio sebi mesto u drugom kolu, gde bi mogao da se susretne sa starim rivalom Rafaelom Nadalom.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter