0
Olimpijske igre Pariz 2024
Australija Spanija OI

FOTO: X/@BasketballAus

NIJE CRVENA FURIJA ONO ŠTO JE NEKAD BILA: Australija na pogon Lendejla srušila Španiju!

Objavljeno: 27.07.24 u 13:17

Grupa smrti u kojoj je svaki poen bitan

Košarkaška reprezentacija Australije trijumfovala je nad Španijom rezultatom 92:80 u prvom kolu grupe „A“ Olimpijskih igara.

Australijanci su jasno pokazali svoje ambicije za medalju, ali su se susreli s oscilacijama, naročito kada njihov superstar Džoš Gidi nije bio na terenu. Gidi je snažno započeo meč, pomažući „kengurima“ da stvore sigurnu prednost. Sredinom prve četvrtine već su vodili s 11 poena razlike, pogađajući gotovo sve, dok su Španci imali problema sa preciznošću.

Iako su Australijanci imali dvocifrenu prednost, Španija, predvođena Serđom Skarijolom, nije odustajala. Zahvaljujući šutevima spolja, posebno Serhiju Ljulju i Santiju Aldami, Španci su ostali u igri.

Tri minuta nakon početka drugog poluvremena, trojka Aleksa Abrinesa dovela je Španiju na samo poen zaostatka (54:53). Abrines je zatim još jednom pogodio, preokrenuvši rezultat i omogućivši Španiji da po prvi put povede u meču. Međutim, to je bio njihov jedini i poslednji vođstvo.

Španci su se nekoliko puta pokušali vratiti u igru, ali Australijanci su uvek imali odgovor. Na oko minut do kraja, šest poena razlike smanjio je Aldama trojkom, ali je Peti Mils na suprotnoj strani uzvratio i zapečatio pobedu Australije.

Džok Lendejl je postigao 20 poena, Peti Mils 19, a Džoš Gidi 17 za Australiju. Santi Aldama je ubacio 27 poena za Španiju (6/8 za tri poena), dok je Ljulj dodao 17 poena uz pet pogođenih trojki. Španci su ukupno postigli 12 trojki, od čega su Ljulj i Aldama postigli 11.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter