0
Olimpijske igre Pariz 2024
Gyeongbokgung Palace at night in seoul,Korea.

FOTO: Freepik/tawatchai07

KAO DA SU SRBIJU POMEŠALI SA HRVATSKOM, SAMO DESET PUTA GORE: Skandal epskih proporcija potresa OI! (VIDEO)

Objavljeno: 27.07.24 u 10:36

Oglasila se i sama Republika Koreja.

Na poluostrvu Hanbando nalaze se dve države između koje vrlo verovatno vlada i najveća netrpeljivost na svetu, gde je od pedesetih godina prošlog veka svaki dan na ivici sukoba.

Koliko će medalja Srbija uzeti na OI u Parizu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Na jugu peninsule nalazi se Republika Koreja, dok je na severu  Demokratska Narodna Republika Koreja, pod strašnom diktaturom porodice Kim već više od veka.

Međunarodni olimpijski komitet, organizatori igara u Parizu ili neko treću dozvolili su sebi da ne razumeju ovaj podatak baš najbolje, pa tako Južnu Koreju nazovu imenom svog ozloglašenog komšije, što je izazvalo potpuni bes u zemlji.

Oni su išli toliko daleko da je ministarstvo spoljnih poslova te zemlje poslalo protestnu notu Francuskoj, a i sam MOK se oglasio.

-Izražavamo duboko izvinjenje zbog greške koja se dogodila pri predstavljanju južnokorejske delegacije tokom ceremonije otvaranja- navedeno je u objavi.

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter