13
Evrokupovi
FK Partizan

FOTO: Starsport

PARTIZAN MORA DA NAĐE REŠENJE: Crno-beli krenuli u poteru za trojicu igrača nakon debakla od Dinamo Kijeva!

Objavljeno: 26.07.24 u 13:26

Partizan pod hitno želi da reši pojačanja

Nakon teškog poraza od Dinama iz Kijeva (6:2), koji je ogolio sve slabosti aktuelnog tima, Partizan je prinuđen da izvrši ozbiljne promene u sastavu. Ovaj rezultat nije iznenađenje samo ovog leta; problemi u igri crno-belih prisutni su već duže vreme, što se pokazalo i prošle godine kada je ekipa doživela neuspeh u Evropi protiv Nordsjelanda.

Jasno je da Partizan mora da izvrši dodatnu selekciju i pojača tim na najmanje tri ključne pozicije kako bi bio konkurentan u domaćoj ligi i sposoban da se bori za grupnu fazu Lige Evrope, najverovatnije protiv Lugana.

Partizan se fokusira na jačanje centralnog dela veznog reda. Potreban im je igrač koji može da igra kao „osmica“, sličnog profila kao nekadašnji prvotimac Kristijan Belić, koji će donositi energiju i doprinositi ekipi u oba pravca. Na meti je bio Ifet Đakovac iz TSC-a, ali ponuda od milion evra nije bila dovoljna da se osigura njegov dolazak. Crno-beli su zainteresovani i za Leonarda Lopeza iz Serkl Briža, ali pregovori se komplikuju zbog igračevih nedoumica o dolasku u Srbiju, kao i drugih ponuda koje su mu na raspolaganju.

Partizan takođe razmatra i druge opcije i pregovori su u toku, a očekuje se da će se klub aktivno angažovati kada se otvore nove prilike na tržištu.

Partizan želi da pojača konkurenciju i na poziciji krilnog napadača, sa ciljem da dovede igrača koji će praviti razliku i doprineti timu i igrački i statistički. Pregovori su u toku i postaju sve intenzivniji, s obzirom na to da se bliže novi evropski izazovi u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Treća ključna pozicija koja zahteva pojačanja je napad, posebno nakon što se očekuje prodaja Sameda Baždara i Mateusa Saldanje. Partizan je već odbio ponudu Al Džazire vrednu 6,5 miliona evra za Saldanju, jer klub traži između 10 i 12 miliona, uz bonuse i procente. Jasno je da će Saldanja napustiti klub do kraja prelaznog roka, a Partizanu je neophodan napadač sličnog kalibra kako bi ostao konkurentan.

Dok su neka pojačanja već stigla (Mujakić, Jurčević, Arijaga, Zubairu, Jovanović), u slučaju nekih je kasnilo (Lazarević, Đurđević), a neka prioritetna nisu realizovana, što je klub skupo koštalo na terenu. Partizan je sada u trci s vremenom da pojača tim, jer još jedna sezona bez evropskog uspeha mogla bi doneti teške posledice za klub.

Dok Partizan radi na jačanju tima, konkurencija u domaćem prvenstvu postaje sve veća, s obzirom na aktivnosti rivala poput Crvene zvezde, Vojvodine, TSC-a i Čukaričkog tokom prelaznog roka. Crno-beli su svesni da moraju brzo i efikasno reagovati kako bi izbegli još jednu sezonu bez evropskih utakmica i prihoda koji one donose.

31
18
13 Komentara
  1. Pa i ova sezona je ZAVRŠENA kako to klubu nije jasno – sa ovom ekipom, sastavom ni u domaćem prvenstvu ni u kupu nemaju šanse – TOTALNO BRE LOŠA EKIPA

    1
    0
    Odgovori
  2. Vjerujemo u rad i stručnost Stanojevića. Nemojmo mu odlagati. Jedini je on stavio obje ruke u vatru za nas Partizan.Dje su „veliki Partizanovih, koji bi bili niko i ništa da nisu bili deo Partizana Sad kad je najteže kriju se po nekim divljim ligama i drže govore. Mrs. Stanoje mi volimo Partizan ma na kom mjestu bio.M l ne navijamo za pehare nego za Partizan. Uradi Stanoje koliko Mozes nama je dosta. Kome je malo eno mu ‘cigana“ oni skupljaju gvožde.

    0
    5
    Odgovori
  3. DZAKOVAC ,pa I on nije KVALITET za PARTIZAN. DAJTE BRE PRAVE ISKUSNE IGRACE. IZGLEDAMO SMESNI

    6
    1
    Odgovori
    • Pa nema nista bez promjene uprave jer oni cim mogu prodaju svakog igraca koji i malo valja svake godine rasprodaju pola tima a dovedu druge za sitne pare koji se njihov klub rijesava i do pola prvenstva uigravaju ekipu , oni valjda misle da su igraci ko kamioni pa jednog zamjenus drugim i onn prevozi teret…⁹

      4
      0
      Odgovori
  4. Dace neko za Saldanju 10 miliona bas kao sto su dali za Pavlovica, znaci kad na vrbi rodi grozdje. Te price ostavite za malu decu. Prvo sto ne vredi toliko,drugo sto nista u evropi pokazao nije,dao gol iz penala i dao slucajan gol kukom. Od igre nista pokazao nije. A drugo sto svi znaju u kakvoj se situaciji nalazi Partizan i da pevaju ako neko da 4-5 miliona,mada je i to mnogo.

    2
    6
    Odgovori
    • Onaj blesavi Andjus, Cergar do nokata dobro rece pre neki dan u jednom podkastu…. Mijailovic u KKP i Vazura u FKP odlicno rade svoj posao (uz osmeh i pogani cinizam) i ne bih dalje obrazlagao za sta i za koga rade!
      Partizan je u kandzama sotonasa i dok ih se ne oslobodimo nema trofeja ni na domacoj ni na ino sceni. Zao mi je,ali nasi klubovi nece videti trofeja jer se radi o uzasno poganoj zaveri,da se Partizan maksimalno uproseci i da mu Cergarka pobegne za narednih 50g u trofejima. Jasno kao dan. A ta prica“nas ne interesuju trofeji,ne skupljamo bakrace“ je glupa i smesna jer trofeji u sportu znace sve:i motiv za navijanje, i istoriju i ponos i privlacenje novih generacija navijaca i odanost i privlacenje medija, sponzorstava kompanija i novca,sve, bas sve! I kao da gledam sadasnji ofk…, eto tako nesto mozemo doziveti,da te u srcu nose tek pokoji beogradjanin , oronuli stadion i druga liga. S tim da te Cerga kao njih dok ne podass dupe i svakog svog talenta ne bude htela vratiti ponovo na veliku scenu. Ali, oni za nas nemaju ni taj scenario, imaju jos gori!
      Zato, u pamet se partizanovci, radi se o odvratnoj zaverikoja proistice iz dubokih politickih ciljeva i dubokih, najdubljih antisportskih poriva.
      I na kraju svega jedno pitanje: Ko bira ovu sadasnju vlast i gde je centrala vladajuce stranke? Sta mislite?
      P.S. Nadam se da ce HS smoci snage da objavi ovaj moj post. Unapred hvala.)

      2
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter