0
Olimpijske igre Pariz 2024
OKS & ZASTAVA 10

FOTO: Starsport

PALE SE MOTORI: Evo ko će predstavljati Srbiju na prvom danu Olimpijskih igara!

Objavljeno: 26.07.24 u 16:21

Nadamo se što većem broju medalja

Na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, biće održana takmičenja u 24 različita sporta. Srpski sportisti će se nadmetati u subotu u disciplinama kao što su džudo, veslanje, streljaštvo, plivanje, tenis, boks i stoni tenis. 

 

Džudistkinja Milica Nikolić će se u kvalifikacijama kategorije do 48 kilograma suočiti sa Slovenkom Marušom Štangar. Kvalifikacije startuju u 10 časova, a njihov meč je 14. po redu na terenu broj jedan.

Reprezentativka Srbije u veslanju, Jovana Arsić, nastupiće u skifu, s početkom kvalifikacija u 10:10 časova. Veslači Nikolaj Pimenov i Martin Mačković će se takmičiti u dubl skulu od 11:30 časova.

Damir Mikec će se takmičiti u kvalifikacijama u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara, koje počinju u 10:30 časova. Takođe u streljaštvu, Zorana Arunović će nastupati u istoj disciplini od 12:30 časova.

Muška plivačka štafeta Srbije, koju čine Nikola Aćin, Andrej Barna, Justin Cvetkov i Velimir Stjepanović, će učestvovati u kvalifikacijama na 4×100 metara slobodnim stilom. Kvalifikacije u plivanju počinju u 11 časova.

Na teniskom turniru, Novak Đoković će u prvom kolu igrati protiv Australijanca Metjua Ebdena na terenu „Filip Šatrije“. Program na terenu počinje u 12 časova, a njihov meč je drugi po redu.

Sara Ćirković će u boksu nastupiti u kategoriji do 54 kilograma, suočivši se sa Tajlanđankom Jutamas Džitpong u kvalifikacijama koje počinju u 15:45 časova.

Izabela Lupulesku će se u prvom kolu stonoteniskog turnira sastati sa Portorikankom Adrijanom Dijaz, a njihov meč je zakazan za 20:45 časova.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter