1
Evroliga
Crvena Zvezda mts Belgrade and Olympiacos Piraeus Basket 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague

Crvena Zvezda mts Belgrade and Olympiacos Piraeus Basket 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague

OVO SU „LETNJE BOMBE“ U EVROLIGI : Top deset najvećih transfera, a tu su i crno-beli!

Objavljeno: 26.07.24 u 14:57

Poznati košarkaški portal „Sportando“ objavio je deset najznačajnijih pojačanja u Evroligi ovog leta.

Ovo leto je donelo velike promene na evropskoj košarkaškoj sceni, a najveća je povratak Saše Vezenkova u Olimpijakos.

Nakon što je napustio NBA ligu, Vezenkov je odlučio da se vrati u klub u kojem je ranije briljirao, čime je izazvao pravu „eksploziju“ među ljubiteljima Evrolige.

Košarkaški portal „Sportando“ je, u svom najnovijem pregledu, detaljno izneo ostale važne transfere i promene u elitnom evropskom takmičenju. Među njima se posebno izdvaja odlazak kapitena Partizana, Kevina Pantera u Barselonu. Iako se ovaj transfer dogodio ranije u sezoni i možda je pomalo zapostavljen, Barselona je sigurno dobila pravog „topdžiju“ koji će im pomoći u borbi za Fajnal For.

Partizan se ponovo našao u centru pažnje zbog dolaska Frenka Nilikine iz NBA lige. Iako je njegova karijera u NBA bila ograničena, Nilikina je i dalje jedan od najzanimljivijih evropskih igrača, što ga čini važnim pojačanjem za Željka Obradovića i njegov tim.

Ostale značajne promene uključuju prelazak Lorenza Brauna iz Makabija u Panatinaikos, koji je, poput Vezenkova i Pantera, bio značajan transfer ovog leta. Takođe, Kinan Evans je prešao iz Žalgirisa u Olimpijakos, iako je njegova sezona u prošlosti bila pogođena povredama.

Veći transferi uključuju odlazak Vejda Boldvina iz Makabija u Fenerbahče i Nikole Melija koji se iz milanske Olimpije vratio u Fenerbahče.

Takođe, Anadolu Efes je napravio nekoliko značajnih poteza, dovođenjem Stenlija Džonsona iz NBA lige i Vensana Poarijea iz Real Madrida, dok su izgubili Vila Klajburna, koji je otišao u Virtus Bolonju.

Na kraju, Olimpija iz Milana je osvežila svoj sastav dovođenjem Džoša Niba iz Makabija, što je dodatno obogatillo listu značajnih transfera ovog leta.

13
5
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter