0
Olimpijske igre Pariz 2024
fudbalska reprezentacija Argentine

FOTO: @Argentina

ARGENTNCI SU BESNI: Zbog skandala na OI u Parizu, aktuelni prvaci sveta podneli žalbu FIFA! (VIDEO)

Objavljeno: 26.07.24 u 08:58

Argentina je na neobičan način poražena od Maroka

Fudbalski savez Argentine i selektor Havijer Maskerano izrazili su nezadovoljstvo i uložili formalnu žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) nakon što je meč argentinske reprezentacije protiv Maroka na Olimpijskim igrama završen na kontroverzan način.

Utakmica, odigrana u Sent Etjenu, prekinuta je u 16. minutu nadoknade drugog poluvremena kada su navijači Maroka utrčali na teren i bacali flaše, protestujući protiv izjednačujućeg gola Argentine. Prekid je trajao skoro dva sata, a nakon nastavka, VAR tehnologija je poništila argentinski gol, čime je Maroko zadržao pobedu rezultatom 2:1.

Selektor Maskerano opisao je događaje na meču kao skandal: – Ovo nije turnir u kraju, ovo su Olimpijske igre – izjavio je on, ističući ozbiljnost situacije.

Organizatori Igara trenutno istražuju uzroke incidenta i planiraju sledeće korake, dok je Fudbalski savez Argentine potvrdio da su uložili žalbu FIFA. U saopštenju saveza navodi se da će preduzeti sve potrebne mere kako bi zaštitili svoje igrače.

To što smo morali da čekamo skoro dva sata u svlačionici, nakon što su navijači Maroka ušli na teren, nasilje koje je doživela delegacija Argentine, ponovno zagrevanje naših fudbalera kako bi nastavili meč koji je morao da bude prekinut od strane sudije, zaista su stvari koje nemaju smisla i koje su u suprotnosti sa svim pravilima – saopštili su iz argentinskog saveza.

Defanzivac Maroka, Ašraf Hakimi, osudio je ponašanje pojedinih navijača putem društvene mreže X, izražavajući žaljenje zbog incidenta: – Narušili su imidž naših vernih navijača. Takvom ponašanju nema mesta u fudbalu – napisao je Hakimi.

Očekuje se da će FIFA doneti odluku o potencijalnim posledicama i sankcijama u vezi s ovim incidentom, dok svet fudbala čeka na dalji razvoj situacije.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter