0
Olimpijske igre Pariz 2024
Novak Đoković

FOTO: Twitter/@atptour

ZAŠTO SE ĐOKOVIĆ MUČI KADA IGRA ZA SRBIJU? Stručnjak objasnio šta se dešava sa Novakom kada igra za svoju zemlju!

Objavljeno: 25.07.24 u 14:10

Novak Đoković će pokušati da se domogne najsjajnijeg odličja u Parizu

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, i dalje teži osvajanju olimpijskog zlata, ali bivši kondicioni trener Marko Paniki otkriva da se srpski igrač suočava sa značajnim stresom kada nastupa za svoju zemlju. Paniki je istakao da Đoković često oseća ogroman pritisak u timskim takmičenjima, što se odražava na njegovu igru.

On očekuje previše od sebe. Svi znamo šta je osvojio, ali kada igraš kao ekipa – čak i na manje važnim takmičenjima poput ATP kupa ili Junajted kupa – on je pod velikim pritiskom. Osvojio je Junajted kup sa Srbijom, ali je igrao loše. Pod velikim je pritiskom i na teren izlazi s ogromnom količinom stresa sa kojim se ne nosi baš najbolje. Loše je, primera radi, igrao i u duelima za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama – rekao je Marko Paniki za „Tennis Talk“.

On je dodao da Đoković često izlazi na teren sa velikom količinom stresa, koji nije uvek u stanju da kontroliše.

Paniki je posebno naglasio da Đokoviću igranje u timskim takmičenjima predstavlja veliki teret, jer oseća potrebu da bude ključni igrač koji će doneti pobedu svojoj reprezentaciji.

Svaki put kada mora da brani boje reprezentacije oseća ogroman pritisak da mora da osvoji bod i bude taj koji će Srbiju odvesti napred. Oni su vrlo složan narod. Nole je iskusan teniser, ali kada igra u timskim takmičenjima to mu je uvek veliki teret – istakao je Paniki.

U prošlosti, Đoković je ostvario značajne rezultate za Srbiju, uključujući osvajanje bronzane medalje u Pekingu 2008. godine. Međutim, u kasnijim takmičenjima, kao što su Olimpijske igre u Londonu 2012. i Rio 2016., i Tokio 2020., Đoković nije uspeo da ponovi svoj uspeh, gubeći u odlučujućim mečevima.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter