0
Evrokupovi
FK Vojvodina

FOTO: X/ @FKVojvodina1914

VOJVODINA TRAŽI ČUDO U AMSTERDAMU: Novosađani prizivaju epilog utakmice sa Sampdorijom od pre 9 godina!

Objavljeno: 25.07.24 u 09:13

Vojvodina ima pakleno težak zadatak pred sobom

Vojvodina se suočava s jednim od najvećih izazova u svojoj novijoj istoriji, jer će u četvrtak, u 20:30, odmeriti snage protiv renomiranog holandskog kluba Ajaksa na „Amsterdam Areni“.

Ovo je meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem će Novosađani pokušati da ostvare čudo i obezbede pozitivan rezultat pred revanš u Bačkoj Topoli, koji je zakazan za 1. avgust.

Vojvodina se suočava s težim zadatkom, s obzirom na snagu protivnika i domaći teren na kojem će Ajaks tražiti put ka oporavku nakon prošlosezonskih neuspeha. Holandski tim, predvođen trenerom Frančeskom Fariolijem, odlučan je da pruži najbolju igru i zabeleži pobedu koja bi im otvorila vrata za treće kolo kvalifikacija.

Farioli, italijanski strateg, izjavio je da je detaljno proučavao igre Vojvodine iz prethodne sezone i da njegov tim mora biti spreman na sve moguće taktičke varijante protivnika.

Sutra ujutru ću saopštiti igračima sastav. Duge pripreme su mi omogućile da bolje upoznam igrače.Namerno smo birali novu postavu za svaki meč na pripremama kako bismo videli hemiju između različitih igrača. Konkurencija je bila velika. To će uglavnom biti kolektiv tokom cele sezone – kaže Farioli.

Pohvalio je i Vojvodinu, ističući njihovu sposobnost da menjaju sistem igre tokom meča, što zahteva posebnu pažnju od strane njegovog tima.

Pogledali smo njihov tim iz prošle sezone. Takođe, želimo povratne informacije od klubova koji su igrali protiv njih.Moramo da razumemo šta će igrati tokom utakmice. Dobri su u rotiranju sistema, taktike tokom meča. Moramo biti spremni kao tim i pročitati kakav plan imaju.

Jedan od ključnih igrača Ajaksa, Džordan Henderson, izrazio je svoju odlučnost da pruži maksimum u predstojećem susretu.

Moj pun fokus je da pomognem klubu i saigračima u sutrašnjoj utakmici. Prošle sezone smo bili u teškoj situaciji. Borili smo se da stignemo do evropskog fudbala.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter