0
Evrokupovi
AJAX VOJVODINA 05

FOTO: Starsport

VOJVODINA JE MNOGO JAKA, ALI VELIKANI SU S RAZLOGOM VELIKANI: Ajaks nadigran, ali pobedio Novosađane! (VIDEO)

Objavljeno: 25.07.24 u 22:22

Odlični Novosađani u Amsterdamu.

Vojvodina od 20.30 časova gostovala je ekipi Ajaksa na legendarnoj Johan Krojf areni, u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Rezultat  prvog  meča u Amsterdamu jeste minimalna pobeda domaćih nad odličnom Vošom.

 

Nije bilo većih uzbuđenja u prvih pola sata, ali je Ajaks u 34. minutu imao veliku šansu, kada je Tejlor odličnim odarcem uzdrmao okvir gola Carevića, ali rezultat se nije menjao.

Pet minuta pre kraja prvog dela neverovatno je srpski predstavnik ostao bez lopte u mreži, kada je nakon opsade gola, nakon nekoliko opasnih udaraca, Crnomarković intervenisao sa gol linije i sprečio vođstvo domaćih.

U nastavku je počelo oštro, jer se odmah zakuvalo na terenu, a nakon sukoba kapitena Vojvodine Njegoša Petrovića i beka domaćih, Hata, najmlađi akter na terenu dobio je javnu opomenu.

Ogromnu šansu je imala Vojvodina 20 minuta pre kraja meča, kada je Vukanović izašao pred golmana, šutirao, ali je stativa sačuvala život četvorostrukog evropskog šampiona

.

Ipak jeftin gol u finišu meča, nakon oštrog centaršuta, Van der Bomen je glavom preusmerio loptu u gol, pa tako doneo trijumf Ajaksu koji nije bio superioran nad srpskim klubom.

Revanš je za sedam dana u Srbiji, gde će Vojvodina pokušati da ponovi odličnu partiju, pa tako velikana izbaci iz daljeg takmičenja na ovom nivou kvalifikacija.

18
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter