1
Lifestyle
Nikola JOkić

Nikola Jokic Serbia - Italy, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, round of 16, Srbija - Italija 11.9.2022. Berlin, Germany photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

UŽASNE VESTI ZA JOKIĆA PRED PARIZ: Nikolin rođeni brat uhapšen u Americi! (VIDEO)

Objavljeno: 25.07.24 u 10:36

Strahinja je optužen za napad

Strahinja Jokić, brat NBA zvezde Nikole Jokića, uhapšen je nakon što je navodno udario muškarca tokom utakmice Denver Nagetsa. Incident se desio na utakmici između Denvera i Los Anđeles Lejkersa u aprilu na „Bol Areni“.

Strahinja Jokić, koji ima 41 godinu, optužen je za napad trećeg stepena, prekršaj, i pojavio se pred sudom okruga Denver u utorak, prema izveštaju Denver Posta.

Namera nasilja zabeležena je kamerama tokom utakmice, a incident je postao viralan zahvaljujući video snimku na TikToku koji prikazuje „poznate članove porodice igrača Denver Nagetsa Nikole Jokića kako se sukobljavaju sa neidentifikovanim navijačem u publici“.

Prema optužnom aktu, Strahinja i njegov brat Nemanja Jokić imali su „verbalnu prepirku“ sa navijačem pre nego što je ovaj bio bačen unazad snagom Strahinjinog udarca.

Kada je muškarac nekoliko dana kasnije razgovarao sa detektivom iz Denvera, imao je posekotine i modrice oko i ispod levog oka. Naveo je da je napad, koji je izveo „veliki čovek sa mohakom“, bio bez razloga i da je dijagnostikovan sa potresom mozga.

Prema izveštaju, inicijalno nije želeo da podnese prijavu protiv Strahinje Jokića zbog straha od osvete i brige za bezbednost svoje porodice, ali je promenio mišljenje početkom maja.

Kada su ga kontaktirali lokalni policajci, Strahinja je rekao da veruje da nije učinio ništa loše jer je „branio starijeg čoveka kog je poznavao veoma dugo“.

Strahinja će se ponovo pojaviti pred sudom 21. avgusta na ročištu za optužbu.

Ranije je izvešteno da NBA istražuje ovaj šokantni incident, koji je preplavio društvene mreže, a Jokićeva supruga Natalija je bila prisutna i držala njihovu malu ćerku.

Ovo nije prvi put da je Strahinja Jokić imao problema sa zakonom zbog nasilnog ponašanja. U 2019. godini je uhapšen zbog navodnog gušenja i guranja žene.

Prema izveštaju Denver Posta, Strahinja je postao nasilan kada je žena pokušala da napusti njegov stan, a navodno je rekao da će je gušiti „dok ne zaspi“. Takođe je navodno oduzeo njen telefon kada je pokušala da pozove 911.

U februaru 2022. godine, priznao je krivicu za prekršaj ometanja telefonske usluge i krivično delo neovlašćenog ulaska, dok su druge optužbe povučene. Dobio je odloženu kaznu uz uslov da će optužbe biti povučene ako ne počini novi zločin do 3. februara 2022.

2
8
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter