0
Olimpijske igre Pariz 2024
Tijana Bošković

FOTO: Starsport

TIJANA BOŠKOVIĆ NAJAVILA NAPAD NA ZLATO: „Dobro smo se pripremile i spremne smo!“

Objavljeno: 25.07.24 u 14:43

Tijana Bošković je govorila za javnost

Najbolja srpska odbojkašica, Tijana Bošković, obratila se medijima povodom predstojećeg početka Olimpijskih igara u Parizu. Na konferenciji za novinare, Bošković je istakla da će ovogodišnji turnir biti možda najteži do sada, ali da tim ulazi sa velikim iskustvom i samopouzdanjem.

Imamo veliko olimpijsko iskustvo iza nas. Maja Ognjenović igra svoje pete igre, a nas nekoliko smo tu od Rija. Daćemo sve od sebe, sistem je malo drugačiji i grupna faza je jako važna da u četvrtfinalu imamo lakšeg rivala – rekla je Bošković, naglašavajući izjednačenost timova.

– Nekih 6-7 ekipa konkuriše za zlatno odličje, to me raduje i jedva čekam da počne ta prva utakmica.

Bošković je takođe naglasila da su pripreme protekle uspešno i da tim ima puno samopouzdanja, kao i podrške.

Klupska sezona je bila naporna, ali smo žrtvovale Ligu nacija. Imale smo dovoljno vremena da odmorimo. Krajem maja smo počele sa treninzima. Kvalitetno smo radili, znamo recept za uspeh, osećamo veliko samopouzdanje i spremne smo za početak turnira – rekla je ona.

Srpska odbojkašica istakla je da tim ima dobru atmosferu koja će biti ključna tokom takmičenja.

– Najvažnije je da dobro igramo, ali ono što našu reprezentaciju godinama krasi je odlična atmosfera i to će biti jako važno. Imamo podršku i drugih sportista i ona će nam mnogo značiti.

Iako su devojke već osvojile srebro u Riju 2016, zlato sa Olimpijskih igara je medalja koja im još uvek nedostaje.

Pokušaćemo da igramo sjajnu odbojku da bismo osvojile zlato, medalju koja nam nedostaje. Imamo veliko iskustvo. Imamo i igračice koje su prvi put na OI i zato se nadam da će iskustvo i mladost biti dobar spoj za zlato. Dobro smo se pripremile i spremne smo – zaključila je Bošković.

Tim Srbije sa nestrpljenjem iščekuje početak turnira, spreman da se suoči sa izazovima i da se bori za zlato koje im nedostaje u kolekciji.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter