0
Olimpijske igre Pariz 2024
košarkaška reprezentacija Južnog Sudana

FOTO: X/@SSBFed

SUDANCI DONELI ODLUKU: Ovo je spisak igrača poslednjeg rivala Srbije u Parizu, zvezda tima je novi igrač Partizana!

Objavljeno: 25.07.24 u 10:09

Južni Sudan je saopštio ko će učestvovati na Olimpijskim igrama

Selektor košarkaške reprezentacije Južnog Sudana, Rojal Ajvi, potvrdio je sastav tima koji će se takmičiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Južni Sudan će na turniru nastupiti sa proverenim sastavom, istim onim koji je prošle godine nastupio na Mundobasketu.

Na Ajvijevom konačnom spisku nije bilo iznenađenja, jer je odlučio da sedmorica igrača sa Svetskog prvenstva ponovo brane boje svoje zemlje. Među njima je plejmejker Karlik Džons, novi košarkaš Partizana, koji je već skrenuo pažnju na sebe odličnim igrama, uključujući tripl-dabl u pripremnom meču protiv SAD-a. Džons je prva zvezda tima, a očekivanja su visoka i od centra Makabija Venjena Gebrijela, Džeja Ti Tora i Marijala Šajoka. Šajok je, tokom istog meča protiv SAD-a, postigao šest trojki i završio sa 24 poena.

Nažalost, Ajvi neće moći da računa na podršku najvećih zvezda Bola Bola i Tona Mejkera. Bol Bol je zbog privatnih razloga odlučio da se povuče iz učešća na olimpijskom turniru, dok Mejker nije dobio dozvolu od FIBA da nastupi za Južni Sudan nakon što je prethodno igrao za Australiju.

Južni Sudan je smešten u grupu C, zajedno sa Srbijom, Portorikom i SAD-om. Prvi meč igraće protiv Portorika u nedelju u 11 časova, dok će se sa Srbijom sastati 3. avgusta u 21 čas.

Selektori ostalih timova iz grupe C, uključujući Svetislava Pešića za Srbiju i Stiva Kera za SAD, već su objavili svoje konačne spiskove igrača, dok je sastav tima Portorika takođe dostupan javnosti. Sve oči će biti uprte u ove mečeve, koji obećavaju uzbudljivu borbu za medalje na najvećoj svetskoj sportskoj pozornici.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter