0
Fudbal
Dragiša Gudelj

FOTO: Instagram.com/dragigudelj

ŠOKANTNE VESTI IZ ŠPANIJE: Gudelj zvanično objavio da je okončao igračku karijeru! (VIDEO)

Objavljeno: 25.07.24 u 08:21

Gudelj je ovu odluku doneo zbog zdravstvenih razloga

Dragiša Gudelj, brat srpskog reprezentativca Nemanje Gudelja, odlučio je da završi svoju fudbalsku karijeru sa samo 26 godina. Ova teška odluka usledila je nakon dva ozbiljna srčana zastoja koja su mu ugrozila život tokom 2023. godine.

Prvi srčani zastoj Dragiša je doživeo u martu prošle godine, dok je igrao za špansku Kordobu u drugoj ligi. Tada je bio faktički klinički mrtav, ali su lekari uspeli da ga vrate u život. Uprkos ozbiljnosti situacije, Gudelj se vratio na teren. Međutim, drugi zastoj u decembru 2023. bio je jasan znak da mora da prekine profesionalnu karijeru kako ne bi dalje rizikovao svoje zdravlje.

U emotivnom videu objavljenom na Instagramu, Dragiša je sa suzama u očima saopštio svoju odluku o povlačenju iz fudbala. U videu se osvrnuo na svoje detinjstvo, kada je sa samo četiri godine počeo da trenira fudbal, sanjajući o tome da postane profesionalni igrač.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dragi (@dragigudelj)

Gudelj je iskreno govorio o trenucima kada je bio suočen sa mogućnošću da izgubi život radeći ono što najviše voli.

Njegov oproštaj od fudbala izazvao je emotivne reakcije i podršku od strane mnogih kolega i prijatelja, uključujući Ivana Rakitića, Munira El Hadadija, bivšeg igrača Barselone, i mnoge druge.

Dragišin odlazak iz fudbala predstavlja gubitak za sport, ali je njegova odluka da stavi zdravlje na prvo mesto snažna poruka svim sportistima. Iako se povlači sa terena, njegov duh i ljubav prema igri ostaju nepromenjeni. Njegovi navijači i prijatelji ga podržavaju u ovoj novoj fazi života, sa željama za zdravlje i sreću u budućnosti.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter