0
Evropske lige

FOTO: Printscreen

PROPAST ČUVENOG KLUBA: Naneli Zvezdi jedan od bolnijih poraza, a sada su postali amaterski klub!

Objavljeno: 25.07.24 u 19:55

Tužan dan za francuski fudbal

Pre nekoliko dana, fudbalski klub Bordo izbačen je u treći rang takmičenja zbog teških finansijskih problema. Bez rešenja na vidiku, odlučili su se na drastičan korak i pređu u amatere.

– Ne čekajući ročište pred Privrednim sudom, koji je trebalo da donese odluku o proglašenju stečaja ili likvidacije, Bordo je samoinicijativno odlučio da se odrekne profesionalnog statusa koji je imao od 1937. godine – prenosi poznati „L’Equipe“.

Zbog ove odluke, Bordo je ostao bez igrača i više neće imati pravo da koristi svoj trening centar. Sada sledi period u kojem će klub pokušati da se stabilizuje i pronađe rešenje kako bi izbegao potpuno gašenje.

Problemi kluba počeli su tokom pandemije korona virusa, kada su američki vlasnici odlučili da napuste Bordo, što je negativno uticalo na rezultate tima. Kao posledica toga, 2022. godine Bordo je ispao u drugi rang takmičenja.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter